SEGRE

La Fiscalia suïssa tanca la causa en la qual investigava la donació de 65 milions de Joan Carles I a Corinna Larsen

Imatge d'arxiu de Corinna Larsen l'any 2014

Imatge d'arxiu de Corinna Larsen l'any 2014Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal suís Yves Bertossa ha tancat la investigació que realitzava sobre la Fundació Lucum i en la qual mantenia com investigats tant a l’examant del rei emèrit Corinna Larsen i diversos gestors, com Arturo Fasana i Dante Canonica, i banquers. Aquesta fundació panamenya, de la qual era beneficiari Joan Carles I, va ser la dipositària d’una donació de 100 milions de dòlars, 65 milions d’euros, realitzada el 2008 pel rei Abdalá de l’Aràbia Saudita.

Tal com avança OkDiario, i ha confirmat a fonts jurídiques Europa Press, el fiscal de Ginebra ha decidit tancar el cas, i per tant exonera a tots els investigats, inclosa Larsen, persona a qui l’exmonarca hauria donat posteriorment –el 2012– aquesta mateixa quantitat. Es pot recordar que en aquesta causa no constava com investigat el rei emèrit.

El fiscal Bertossa investigava els encausats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i cobrament de comissions irregulars. El motiu era la falta de transparència sobre aquesta donació de 65 milions d’euros.

tracking