SEGRE

Aragonès diu que la sentència contra Juvillà és un atac a la llibertat d'expressió

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha encapçalat aquest dimarts la reunió setmanal de l'executiu català.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha encapçalat aquest dimarts la reunió setmanal de l'executiu català.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimarts sobre la sentència que inhabilita al diputat de la CUP Pau Juvillà que es tracta d’"un nou atac a la llibertat d’expressió" a més d’"a la democràcia i al país sencer". El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat Juvillà a sis mesos d’inhabilitació per a càrrec públic per desobediència i a pagar una multa de 1.080 euros per no retirar llaços grocs de l’Ajuntament de Lleida en període electoral el 2019, quan era regidor.

Després de conèixer aquesta sentència, el president de la Generalitat s’ha posicionat sobre la mateixa mitjançant un missatge realitzat a Twitter. Aragonès s’ha mostrat crític i ha lamentat que hi hagi una condemna de "sis mesos d’inhabilitació per solidaritzar-se davant de la repressió".

"Aquesta sentència és un nou atac a la llibertat d’expressió, a la democràcia i al país sencer", ha afirmat el president de la Generalitat abans d’expressar "tot el suport" a Juvillà i afegir: "Dempeus contra la persecució judicial a l’independentisme".

tracking