SEGRE

PARTITS RENOVACIÓ

El PSC proclama Salvador Illa secretari primer de la formació

Iceta, que passarà a presidir el partit, s'acomiada lloant la gestió que ha fet

Illa, aplaudit pel partit després de ser nomenat secretari primer.

Illa, aplaudit pel partit després de ser nomenat secretari primer.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvador Illa va ser ratificat ahir com el primer secretari del PSC en un congrés extraordinari que se celebra al centre de convencions internacionals de Barcelona pels 927 delegats que hi van participar. D’aquesta manera, els socialistes catalans van culminar la transició que va començar fa un any quan el fins ara primer secretari, Miquel Iceta, va renunciar a ser candidat a les eleccions catalanes del mes de febrer passat en favor del seu llavors secretari d’organització i ministre de Sanitat. El següent pas serà el nomenament de la nova cúpula de la formació, que es votarà avui, i que tindrà una estructura diferent a la que hi havia fins ara.

Iceta, que a partir d’ara dirigirà el partit, es va acomiadar del càrrec reivindicant que entrega a Illa un PSC “sòlid”, sense indici de crisis internes, “fidel a les seues arrels” socialistes i preparat per governar de nou la Generalitat amb un projecte “catalanista, federalista i europeista”. El ministre de Cultura va dir adeu marcant-se un ball a ritme de Donna Summer.

A l’acte, la presidenta balear i el valencià, Francina Armengol i Ximo Puig, van aprofitar per retreure al president Pere Aragonès la “irresponsabilitat” que suposa que no vulgui asseure’s a negociar el nou sistema de finançament autonòmic. El congrés finalitzarà avui diumenge i comptarà amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez.

Ordeig tornarà a formar part de la nova Executiva dels socialistes

El congrés extraordinari del PSC votarà avui la nova Comissió Executiva proposada per Salvador Illa, formada per 54 persones i els 13 membres nats i estructurada en cinc primeres secretaries que ocuparan Lluïsa Moret, Jaume Collboni, Alícia Romero, Marta Farrés i Meritxell Batet. El diputat per Lleida al Parlament, Òscar Ordeig, serà al capdavant de la secretaria de Treball i Empresa. L’alcaldable Fèlix Larrosa i la senadora lleidatana Montse Mínguez estaran com a membres nats, igual que Maria Vergés d’Unitat d’Aran.

tracking