SEGRE

POLíTICA

Sánchez abordarà dimecres amb els presidents autonòmics les noves mesures contra la covid

La Conferència de Presidents té per objectiu l’anàlisi de l’evolució de la pandèmia i de l’estudi de "mesurades compartides" per fer-li front

Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez.EFE/JUANJO MARTIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha convocat per a dimecres vinent una Conferència de Presidents per estudiar les noves mesures "compartides" amb els presidents autonòmics davant del "risc real" per l’auge de la sisena onada de la covid, que exigeix "intensificar" les seues actuacions, si bé ha llançat un missatge de "tranquil·litat" a la ciutadania.

Així ho ha indicat Sánchez en una declaració institucional des de la seu de la Delegació del Govern a Barcelona, davant de l’auge de la sisena onada del coronavirus a Espanya, que l’ha portat a convocar la Conferència de Presidents, que se celebrarà de forma telemàtica des del Senat dimecres vinent, 22 de desembre, a la tarda.

Sánchez s’ha compromès a acordar de manera coordinada amb les autonomies les mesures complementàries per aturar la sisena onada, ja que suposa un "risc real", encara que ha llançat un missatge de "confiança" i "tranquil·litat" a la ciutadania: "Hem caminat junts la part més dolorosa del camí i junts anem a culminar aquesta travessia protegint les vides i la salut dels nostres compatriotes".

"Les vacunes funcionen", ha ressaltat Sánchez, que ha destacat que la vacunació és "la millor arma contra el virus", mentre ha elogiat la "portentosa" marxa del ritme de subministrament de dosi a Espanya, que desperta "admiració a tot el món", per la qual cosa ha demanat de "perseverar" en aquesta línia: "vacunar-se, vacunar-se, vacunar-se".

A més de la vacunació, Sánchez ha assenyalat que existeixen altres mesures "complementàries" que sempre han donat "bons resultats", com l’ús de la màscara, així com altres que es poden posar en marxa per a la prevenció del contagi, com l’ús de gels.

El president del Govern ha destacat que la incidència acumulada del coronavirus se situa a Espanya en 511 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, una xifra que, malgrat que continua sent inferior a la dels països de l’entorn, l’executiu "no pot donar per bona" perquè adverteix d’"un risc cert, real" per a la salut dels ciutadans, la qual cosa "exigeix" que s’"intensifiquin" les accions davant de l’expansió del virus.

"El virus segueix entre nosaltres. El seu combat continua sent una prioritat per a totes les administracions públiques", ha indicat Sánchez, que ha subratllat la importància de continuar actuant de manera "coordinada" amb les autonomies, com han vingut fent durant "aquests mesos llargs de pandèmia" a través dels Consells de Política Territorial Sanitaria o la celebració de dinou Conferències de Presidents.

"Aquest ha de ser el camí, ha de continuar sent el camí", ha insistit Sánchez, que per aquesta raó ha ressaltat que el Govern reunirà de nou tots els presidents autonòmics per repassar la situació de la pandèmia i avaluar "noves mesures" que es puguin posar en marxa al llarg de les properes setmanes.

"Compartirem, com sempre, la situació i les mesures amb els governs autonòmics", ha remarcat.

El president del Govern ha precisat que la sisena onada revesteix unes característiques "diferents" de les anteriors, especialment per l’avanç de la vacunació a Espanya, ja que amb xifres "notablement" superiors de contagis, l’hospitalització i l’ocupació d’UCI és inferior a fa un any.

tracking