SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home assassina la seua parella a Torrevella i s'entrega a la policia

L'agressor tenia antecedents per violència de gènere de relacions anteriors || La dona deixa una nena de tres anys que no era a casa en el moment del crim

La policia precinta la porta de l’habitatge on va succeir el crim.

La policia precinta la porta de l’habitatge on va succeir el crim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 35 anys va morir ahir presumptament en mans de la seua parella, un home de 39, que va ser detingut després d’entregar-se a la Guàrdia Civil i confessar el crim a la localitat alacantina de Torrevella. Els fets van tenir lloc de matinada, quan l’home va anar a la caserna de la Guàrdia Civil i va manifestar que la seua nòvia es trobava inconscient després d’una agressió que, segons va afirmar, era mútua entre els dos. Els agents es van desplaçar al domicili que la parella compartia, on van trobar la dona ja sense vida i amb signes de violència.

L’individu, de nacionalitat espanyola, va quedar detingut per un suposat delicte de violència de gènere. La dona morta tenia una filla d’uns tres anys, que en el moment de l’agressió es trobava pel que sembla a casa d’uns familiars. Els veïns van assegurar que la parella solia mantenir fortes discussions i que ahir a la matinada van sentir forts crits que provenien de l’habitatge on va succeir el crim.

La parella no tenia denúncies prèvies entre si per maltractaments, però el presumpte assassí tenia antecedents de violència masclista d’anteriors relacions sentimentals. Segons les primeres investigacions, la víctima hauria rebut nombrosos cops i no es descarta l’ús d’arma blanca. No obstant, el mètode homicida no es coneixerà amb exactitud fins que es faci l’autòpsia.

Aquest crim es va registrar poques hores després que es conegués que un home havia estat detingut a Cantàbria per assassinar la seua dona i la filla d’onze mesos. En cas de confirmar-se la naturalesa masclista d’aquests dos casos, el nombre de víctimes que deixa des de començament d’any aquesta xacra social se situaria en les 42, i en 1.124 les assassinades en mans de les seues parelles o exparelles des del 2003, quan es van iniciar els recomptes. L’última dona afegida oficialment a aquesta estadística va ser l’assassinada dijous a Sant Joan les Fonts.

Repulsa per l’assassinat d’una dona i el seu nadó a Cantàbria

Centenars de persones es van concentrar ahir a Santander, davant de la delegació del Govern, per expressar el seu “dolor” per l’assassinat d’Eva i de la seua filla d’onze mesos, presumptament en mans de la seua exparella i pare del nadó divendres. L’home, que va ser detingut poc després del crim, tenia una ordre d’allunyament de les dos dictada pel jutjat penal número 5 de Santander. Ana Bolado, portaveu de la Comissió 8 de Març, convocant de la concentració, va lamentar que “després de disset anys de vigència de la llei integral contra la violència de gènere, no estem aconseguint que funcioni com hauria de funcionar, que salvi les nostres vides”.

La víctima, que va morir apunyalada, igual que la petita, havia trucat a la Guàrdia Civil abans del crim, per això s’investiga l’actuació del cos.

tracking