SEGRE

EDUCACIÓ JUSTÍCIA

El Govern es querella contra Casado per “mentir” sobre la immersió

La Generalitat l'acusa dels delictes d'injúries, calúmnies i d'incitació a l'odi i a la violència || El PP rebutja la denúncia i afirma que ningú els farà callar

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ahir en roda de premsa.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ahir en roda de premsa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha presentat una querella davant del Tribunal Suprem contra el líder del Partit Popular, Pablo Casado, per les seues declaracions incendiàries sobre l’ús del català a les escoles, en les quals va dir que a Catalunya els professors tenen instrucció de no deixar anar al lavabo els nens que parlen en castellà. Així ho va anunciar ahir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que va explicar que en la querella acusen el dirigent popular dels presumptes delictes d’injúries, calúmnies i d’incitació a l’odi i a la violència. Plaja va afirmar que Casado sabia que mentia amb aquestes declaracions i que afirmant aquestes coses acusa els professors catalans de cometre delictes contra la integritat moral, de coaccionar a menors i de ser responsables d’incitació a l’odi i a la violència.

“No només són absolutament falses, sinó que ataquen directament el conjunt del professorat català”, va asseverar la portaveu de l’Executiu, que va afegir que “hi ha línies roges que no es poden traspassar”.

Després que el popular fes aquestes declaracions la setmana passada, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar a través del seu compte de Twitter que els serveis jurídics del Govern estaven estudiant les possibles accions legals i Plaja va afirmar que dilluns es va presentar la querella davant del Suprem, atesa la seua condició d’aforat.Al marge de la querella del Govern, Junts també ha portat davant de l’Alt Tribunal Casado pels mateixos delictes. Els juntaires acusen el líder del PP d’incitar a l’odi contra els docents catalans i partits sobiranistes amb “falòrnies” que els “deshumanitzen” i els presenten com “monstres”.

Per la seua part, des del PP van expressar el seu rebuig de la querella i van avisar que ningú els farà callar. “És el món al revés”, va denunciar la portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, sobre una querella que segons el seu parer va en contra de qui demana que es compleixi la llei i s’interposarà per part dels que incompleixen la normativa. Els populars, a més, van retreure al Govern espanyol la seua inacció, ja que, segons el seu parer, no fa res per garantir els drets dels espanyols.

El PSC dona suport a la decisió i critica les declaracions del líder popular

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, va manifestar ahir que la seua formació respecta la decisió del Govern de presentar una querella davant del Tribunal Suprem contra el líder del PP, Pablo Casado, per les seues declaracions contra el català a l’escola. “Algunes declaracions que el Govern porta als tribunals no haurien de realitzar-se en un país com el nostre, i menys el cap de l’oposició, del PP, que sempre ha estat un partit d’Estat.

Però sembla que últimament s’està oblidant d’aquesta posició per intentar esgarrapar alguns vots”, va afirmar Romero a la Cambra catalana.Per a la socialista, últimament s’estan escoltant “paraules massa gruixudes i poc reflexionades, que no ajuden a fer de la política un espai de diàleg, consens i acord”, i aconsegueixen generar la sensació que la política no serveix de res, va assenyalar.

tracking