SEGRE

El nou cap dels Mossos, el lleidatà Josep Maria Estela, demana "normalitzar els canvis", que es faran amb el "màxim respecte" als comandaments

La nova Prefectura del cos es presenta en una reunió amb els comandaments del cos

El president del Govern, Pere Aragonès, amb el nou cap dels Mossos, Josep Maria Estela. ¡

El nou cap dels Mossos, el lleidatà Josep Maria Estela, demana "normalitzar els canvis", que es faran amb el "màxim respecte" als comandamentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Prefectura dels Mossos d'Esquadra ha presentat aquest dimecres al matí el seu projecte als comandaments del cos en un acte a l'auditori del Complex Central Egara. El nou comissari en cap, el lleidatà Josep Maria Estela, ha explicat que la reunió no és operativa, sinó per presentar-se i explicar als comandaments els canvis fets fins ara. També ha dit que no ha vingut per quedar-se i que s’han de normalitzar els canvis, que es faran des de la màxima consideració i respecte cap als comandaments. Estela ha presentat el nou equip: el comissari Eduard Sallent, la intendenta Rosa Bosch i la inspectora Montserrat Escudé, nova portaveu.

La nova Prefectura, per primera vegada paritària, ha agraït en les seves intervencions la feina feta pel major Trapero i tota l'anterior Prefectura. El comissari Eduard Sallent ha destacat dos eixos on s'incidirà: com es distribuiran els efectius de les noves promocions i modernitzar el cos per repensar com prestar el millor servei a la ciutadania. La seva voluntat és impulsar el treball en equip i empoderar les diverses regions policials del territori per abordar els problemes reals. Ha acabat dient que no ha vingut per quedar-se i que s’han de normalitzar els canvis, que es faran des de la màxima consideració i respecte cap als comandaments.

La intendenta Rosa Bosch ha destacat la intenció de refermar les relacions amb les institucions i impulsar la projecció del cos a nivell extern. Per la seva banda, Escudé ha fet èmfasi en el que ha definit com l'ADN Mossos: l'atenció a la víctima i la proximitat.

Un dels primers canvis que ha fet la nova Prefectura és la destitució de l'intendent en cap de la Comissaria General d'Investigació Criminal, Toni Rodríguez, que dirigia l'estratègia contra l'augment del cultiu i tràfic de marihuana i alguns casos rellevants de suposada corrupció política com els que esquitxen la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l'exconseller d'Interior Miquel Buch.

Després de la trobada a Egara, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat el nou cap del cos al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una trobada al Palau de la Generalitat. Tots tres s'han compromès a treballar per afrontar els nous reptes de la policia catalana: que sigui més pròxima, social, feminitzada i innovadora.

tracking