SEGRE

Descobreixen un fàrmac que tracta l'alzheimer i l'ELA

El medicament va ser descobert per investigadors japonesos

Descobreixen un fàrmac que tracta l'alzheimer i l'ELA

Descobreixen un fàrmac que tracta l'alzheimer i l'ELA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la universitat japonesa de Yamagata van anunciar divendres passat que han descobert que un fàrmac en desenvolupament per tractar l’Alzheimer també és efectiu en el potencial tractament de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

El medicament experimental ha demostrat que és capaç de frenar l’aglomeració anormal de la proteïna vinculada a les causes de la malaltia neurodegenerativa, segons la institució. Actualment existeixen diversos tractaments que alenteixen l’avanç de la malaltia, però aquest medicament en desenvolupament seria el primer a treballar directament en l’acumulació de proteïna al cervell i la medul·la espinal, segons va assegurar el director del centre d’investigació sobre ELA de l’Hospital Nacional de Yamagata, Takeo Kato.

L’equip d’investigadors va aconseguir durant els seus estudis frenar amb èxit l’acumulació d’aquesta proteïna en ratolins amb ELA a l’administrar-los el fàrmac experimental. Els experiments es van realitzar en ratolins amb ELA hereditària, la menys comuna, per la qual cosa ara es procedirà a estudiar l’efectivitat del medicament en subjectes amb ELA esporàdica, la més freqüent. els investigadors esperen poder començar un estudi clínic amb humans el 2024, en el camí per trobar un tractament contra aquesta greu malaltia que afecta 5 de cada 100.000 persones a tot el món, té una alta mortalitat i provoca paràlisi muscular progressiva per l’acumulació de proteïnes a les neurones.

tracking