SEGRE

El Congrés aprova de manera definitiva els Pressupostos de 2022

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, passa per davant del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en la sessió plenària al Congrés dels Diputats.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, passa per davant del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera del Govern espanyol i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en la sessió plenària al Congrés dels Diputats.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts de manera definitiva els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022, els segons del Govern de coalició espanyol, que entraran en vigor l’1 de gener amb mesures com una pujada del sou dels funcionaris del 2% i els bons joves cultural i d’habitatge. El ple del Congrés, reunit únicament per a aquesta qüestió, ha acceptat per 281 vots a favor, 62 en contra i una abstenció l’única esmena introduïda pel Senat, una modificació no prevista del text de la llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 que va obligar a tornar el projecte a la cambra baixa. De fet, el Congrés només s’ha pronunciat sobre aquesta esmena i no sobre la resta de la llei, que ja va aconseguir un ampli suport en ambdues cambres i que no era objecte de votació.

Malgrat això, aquesta votació ha posat el punt final a la tramitació parlamentària dels comptes públics, alguna cosa més de dos mesos de complexes negociacions amb algunes sorpreses, el que ha desencadenat un llarg aplaudiment al Congrés, al que ha assistit bona parteix del Govern.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tancat el debat agraint el suport a les quinze formacions que han votat a favor dels comptes públics en el moment en què el país "més demanda acords i més necessita uns Pressupostos que consolidin la recuperació econòmica".

Finalment els comptes han aconseguit el suport de PSOE, Unidas Podemos, ERC, PNB, EH Bildu, PDeCat, Más País, Compromís, PRC, Nueva Canarias, Teruel Existe, Geroa Bai, Asociación Socialista Gomera, Más Madrid, Més per Mallorca i Partit Aragonès.

El líder del PP, Pablo Casado, ha considerat els Pressupostos un frau massiu basat en previsions de creixement ja superades, el que segons el seu parer suposa que l’Executiu està "maquillant els comptes", i amb mesures contràries a la recuperació.

tracking