SEGRE

CORONAVIRUS

Catalunya té gairebé 80.000 treballadors de baixa per covid, el triple des del Pont de la Puríssima

El ritme accelerat de contagis per l'avenç de la variant òmicron durant les feses de Nadal va fer pujar encara més les xifres i a finals d'any

Un professional sanitari fent una PCR a una persona en el marc del cribratge massiu dut a terme al Centre Cívic el Passeig de la Seu d'Urgell.

Un professional sanitari fent una PCR a una persona en el marc del cribratge massiu dut a terme al Centre Cívic el Passeig de la Seu d'Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les baixes laborals per covid gairebé es tripliquen des del Pont de Desembre a Catalunya, que va tancar el 2021 amb prop de 80.000 contagiats o contactes estrets aïllats perquè no estan vacunats, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN. Els treballadors que no van poder anar a la feina per culpa de la covid eren 27.249 entre el 9 i el 16 de desembre, dada que pràcticament es duplicaria en una setmana amb 45.117 baixes registrades entre el 17 i el 23 de desembre. El ritme accelerat de contagis per l'avenç de la variant òmicron durant les feses de Nadal va fer pujar encara més les xifres i a finals d'any 79.484 treballadors estaven de baixa per covid a Catalunya. Així, en tres setmanes es van sumar 52.235 baixes laborals per covid.

La setmana passada el govern espanyol i les comunitats autònomes van decidir reduir de 10 a 7 dies l'aïllament dels casos lleus i asimptomàtics de covid a causa de les característiques de la variant òmicron, com ja havien fet altres països com Estats Units.

tracking