SEGRE

Successos

Evacuades 150 persones d'un pavelló de Puigcerdà per concentració de monòxid

L’explosímetre dels Bombers ha arribat a donar valors de fins 150 pp

Un camió dels bombers en una imatge d'arxiu.

Un camió dels bombers en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Puigcerdà (Girona) han evacuat 150 persones del poliesportiu del municipi per altes concentracions de monòxid de carboni.

Inicialment, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a una persona que presentava símptomes d’intoxicació i el seu explosímetre ha donat positiu, per la qual cosa s’han desplaçat tres dotacions de Bombers, que han rebut l’avís a les 16.06 hores, expliquen en un tuit.

De fet, l’explosímetre de Bombers ha arribat a donar valors de fins 150 pp, i el SEM ha evacuat a unes altres 10 persones per intoxicació de monòxid.

L’origen de l’alta presència de monòxid ha estat la màquina d’allisar el gel de la pista, que funciona amb butà. Alguns dels afectats, ha explicat el SEM, han requerit hospitalització, però cap d'elles en estat greu. Concretament, set persones han acabat a l'Hospital de Cerdanya: sis en estat lleu i un en estat menys greu. 

S'està ventilant la instal·lació, que encara presenta valors tòxics, i no es descarta que el nombre d'intoxicats pugui augmentar. Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) davant de l'incident, que ha tingut lloc durant un partit d'hoquei.

tracking