SEGRE

PROCÉS POLÍTICA

Puigdemont podria presidir alhora Junts i el Consell per la República

L'expresident Carles Puigdemont.

L'expresident Carles Puigdemont.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto (CUP), no creu que l’expresident Carles Puigdemont hagi de renunciar a estar al capdavant de Junts per poder presidir l’entitat independentista. Aquestes declaracions arriben al cap de dies d’especulacions sobre aquest tema, després que dos membres de l’Assemblea proposessin, segons va avançar el mitjà digital El Mundo, que el president del Consell fos algú que no tingués càrrecs orgànics en partits polítics. Això faria que Puigdemont hagués de renunciar a la presidència de Junts si vol optar a continuar al capdavant del Consell per la República.

L’organisme investirà el nou president a partir del febrer, quan s’hagi aprovat el reglament que prepara la comissió legislativa. En aquest sentit, Curto va assegurar que encara que no es vetarà el debat perquè l’esmentada proposició s’inclogui en la normativa de l’entitat, seria perillós tenir un reglament excloent. La presidenta de l’Assemblea del Consell per la República també va negar que l’elecció del nou president sigui un procés dirigit.

De fet, va assegurar que serà una votació oberta i amb campanya electoral.Malgrat que en els últims dies s’ha especulat molt sobre la decisió que podria prendre Puigdemont, ara per ara ni ell ni el seu partit no han fet comentaris en aquest sentit.

tracking