SEGRE

POLÍTICA BALANÇ

Sánchez demana suport a tots els grups per convalidar la reforma laboral al Congrés

Insta l'oposició a mostrar “sentit d'Estat” i a recolzar el pacte amb els agents socials || Casado diu que “les mentides, els indults o l'acostament d'etarres” resumeixen els dos anys de legislatura

El president del Govern estatal va intervenir ahir en el comitè federal del PSOE a Madrid.

El president del Govern estatal va intervenir ahir en el comitè federal del PSOE a Madrid.EFE/ PSOE/ALFREDO ARIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va reivindicar ahir la gestió de l’Executiu de coalició al complir-se dos anys de la investidura i va subratllar que està sent una legislatura “fecunda” amb “molts compliments”. En una intervenció davant del comitè federal dels socialistes a Madrid, que va servir per inaugurar l’any polític, va destacar l’acord per la reforma laboral amb els agents socials i va demanar “formalment” a la resta de formacions polítiques amb representació al Congrés que donin suport al pacte impulsat amb sindicats i empresaris, apuntant que “és un acord de país”. En aquest sentit, va insistir que “respon a les exigències que reiteradament Europa ens ha estat subratllant” i “una peça clau per aconseguir amb èxit el principal objectiu per al 2022, que Espanya creixi més i aconsegueixi més acords”.“Cada grup tindrà alguna objecció, és evident”, va reconèixer, i va advertir que “no hi haurà acord si tots no cedim en alguna cosa”.

Per això, va instar els grups a imitar el “sentit d’Estat” de sindicats i empresaris per recolzar la convalidació del decret llei, que encara no compta amb el suport dels seus socis al Congrés.Sánchez va manifestar preocupació per la “vertiginosa propagació” de la variant òmicron, malgrat que va ressaltar que “estem més ben preparats que fa un any per fer front a la Covid”, amb la qual, va augurar, “hem d’aprendre a conviure com ho fem amb molts altres virus”. També va recalcar la seua aposta per les energies renovables per fer front a les “tensions en els preus a l’engròs del gas i de la llum”. Va reiterar el rebut al fet que la Unió Europea pugui considerar com a energies verdes la nuclear i la generada amb gas nuclear.El líder de l’Executiu va aprofitar per carregar contra el PP del qual, va dir, no té “projecte polític” i és un “ostatge de la ultradreta”.

“Poc o res no es pot esperar de la dreta”, va lamentar, amb referència al grup de Pablo Casado. Segons la seua opinió, “el mínim” que se li pot demanar és “rigor i educació” a l’hora de fer oposició.Per la seua part, Casado va dir que “el canvi és imparable” davant l’Executiu “més radical” de la història democràtica “i de tota la UE”, i va afegir que les “mentides, els indults i l’acostament d’etarres a les presons basques o la pujada d’impostos” resumeixen els dos anys que el govern de coalició ha complert en el poder.

Illa presenta el PSC com a alternativa a un Govern que “no funciona”

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, va participar ahir en el comitè federal del PSOE a Madrid per fer un “balanç positiu” del govern de coalició a Espanya i apuntar a la “nova situació política” a Catalunya on, va dir, el PSC està generant “una alternativa” a l’Executiu independentista, “que és més del mateix i no acaba de funcionar”.

Segons Illa, Catalunya “està girant full a deu anys que no han estat bons” i va defensar que “treballem per construir una alternativa basada en un millor autogovern, en un finançament just i prosperitat per a tothom”. Illa va assistir a l’acte juntament amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. També el va acompanyar el ministre de Cultura, Miquel Iceta, que va celebrar “que acabéssim l’any amb la renovació de càrrecs que portaven anys encallats”, amb referència a la direcció de la CCMA i el síndic de greuges, que van acordar al desembre al costat de Junts i ERC.

tracking