SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump llança al febrer la seua pròpia xarxa social

El republicà va ser silenciat per Facebook, Twitter i YouTube després d'haver incitat l'assalt al Capitoli i ha aconseguit una inversió de 1.250 milions per a la seua nova plataforma

Els congressistes demòcrates van celebrar una vigília al Capitoli.

Els congressistes demòcrates van celebrar una vigília al Capitoli.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident dels EUA Donald Trump tornarà a recuperar la veu a les plataformes digitals el proper 21 de febrer, el Dia del President als EUA, amb el llançament de la seua pròpia xarxa social, anomenada Truth (veritat) Social. L’aplicació va ser presentada l’octubre passat pel líder republicà com una alternativa a Facebook, Instagram, Twitter i YouTube, de les quals va ser exclòs per haver incitat els seus partidaris a la violència durant l’assalt al Capitoli, que es va registrar el 6 de gener del 2021. Apple li hauria obert les portes a aquesta nova plataforma, que podrà descarregar-se de forma gratuïta a través de l’Apple Store quan estigui disponible.

La xarxa social ha estat creada per Trump Media & Technology Group (TMTG), empresa propietat del magnat, que després d’aliar-se al setembre amb Digital World Acquisition Corp, empresa que ja cotitzava a la borsa, va aconseguir una injecció de 1.250 milions de dòlars per llançar-se a la conquesta dels seus competidors al mercat de les plataformes digitals.La notícia d’aquest llançament, avançada pel diari britànic The Guardian, coincideix amb l’aniversari de l’assalt al Capitoli, del qual el president, Joe Biden, el passat dia de Reis va culpar directament Trump.

Durant la nit de dijous, els membres demòcrates de la Cambra de Representants i el Senat dels Estats Units, es van reunir amb espelmes enceses als esglaons del Capitoli per commemorar la insurrecció fa un any en mans d’una turba de seguidors de Trump i que es va saldar amb cinc morts. Gairebé a la mateixa hora, seguidors de l’expresident resaven davant de la Presó de Washington per demanar la llibertat dels arrestats per l’assalt. Aquestes dos vigílies van servir per escenificar la insalvable bretxa política que en els últims anys ha dividit en dos els EUA.

tracking