SEGRE

CATALUNYA SOBIRANISME

Laura Borràs: “El retorn de Puigdemont ha de culminar la independència”

Segons Laura Borràs, que reconeix “turbulències” a la Generalitat

Laura Borràs.

Laura Borràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va dir en una entrevista publicada ahir que una eventual tornada de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Espanya “ha de poder ser una oportunitat per culminar la independència”. Així ho va assegurar al digital El Nacional, on va defensar que la seua tornada permetrà veure “fins on arriba l’autarquia espanyola també des d’un punt de vista democràtic”. Tampoc va descartar rellevar Puigdemont com a president de Junts si aquest abandona el càrrec.

“Ja ho veurem”, es va limitar a dir Borràs. Preguntada per si el Govern de Pere Aragonès està en crisi, la presidenta del Parlament va dir que els governs de coalició poden experimentar tensions malgrat que “és cert que hi ha hagut turbulències aquests primers mesos” de legislatura. Tanmateix, va recordar la majoria independentista del 52% al Parlament i confia que el Govern respongui als electors i “que aquesta legislatura pugui acabar materialitzant-se com la de la majoria absoluta independentista més important que ha conegut el país”.

Pel que fa a la taula de diàleg Generalitat-Govern central, Borràs va dir que aquesta no té ni ordre del dia ni voluntat d’avançar sobre la independència, i va afegir que “en la taula de diàleg no puc creure perquè l’he vist nàixer”. Segons Borràs, com més s’ajorni “el moment de l’embat”, més guanyen aquells que no són partidaris de la independència, per la qual cosa va demanar de no fiar els avanços de la independència a aquesta trobada entre Executius. Preguntada per la investigació que té oberta per l’etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Borràs va defensar la seua “innocència” i que cap de les seues actuacions al capdavant de la institució no va ser, segons ella, susceptible de considerar-se delicte.

tracking