SEGRE

CORONAVIRUS

El Govern fixarà dijous el preu màxim dels autotest d'antígens

El Govern fixarà dijous el preu màxim dels autotest d'antígens

El Govern fixarà dijous el preu màxim dels autotest d'antígensEFE/David Arquimbau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Interministerial dels Preus dels Medicaments, òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat del que formen part altres departaments i les comunitats autònomes, fixarà dijous vinent el preu màxim dels test d’autodiagnòstic d’antígens.

Així ho ha informat la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres en la qual ha dit comprendre "la preocupació ciutadana" per l’increment del preu d’aquestes proves en les últimes setmanes, en les quals s’ha disparat la seua demanda.

Rodríguez ha defensat que, abans d’aquesta mesura, anunciada ahir pel president del Govern, Pedro Sánchez, calia "garantir el subministrament" aquest nadal, en el qual el mercat s’ha vist tensat pel fort increment de la demanda d’autotest.

Una vegada garantit, ara l’Executiu establirà preus màxims com ja va fer amb altres productes sanitaris com les màscares o l’hidrogel. "El Govern té un compromís permanent en la prevenció de la covid", ha destacat la portaveu.

Preguntada per si s’obrirà la seua venda a altres establiments més enllà de les farmàcies, Rodríguez s’ha remès a les compareixences que demà i dijous ofereixi la ministra de sanitat, Carolina Darias, per donar més detalls sobre els acords assolits.

Encara que ha afirmat que el Govern sempre ha actuat de la mà de l’evidència científica i, en aquest cas, de la dels distribuïdors i col·legis farmacèutics per donar més seguretat als ciutadans.

tracking