SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Fiscalia creu provat que el PP es va beneficiar de la Gürtel

Demana que el partit pagui els 204.189 euros que hauria obtingut il·legalment a Boadilla || Rebaixa la pena per a setze acusats

El líder de la trama a Boadilla, Francisco Correa, en un judici.

El líder de la trama a Boadilla, Francisco Correa, en un judici.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció va tornar a demanar ahir, durant la fase definitiva de la vista oral per les activitats de la trama corrupta Gürtel al municipi madrileny de Boadilla del Monte, que el PP sigui condemnat al pagament de 204.198 euros. Considera la formació partícip a títol lucratiu dels beneficis que la xarxa corrupta hauria obtingut de forma il·legal en aquest municipi gràcies al capitost, Francisco Correa. La fiscal Concepción Nicolás va afirmar que hi ha “evidències tangibles, aclaparadores i devastadores amb una prova contundent” de l’extensió de l’entramat al municipi, entre les quals les declaracions de testimonis i pèrits, la documentació obtinguda i els enregistraments de l’exregidor del PP a Majadahonda, José Luis Peñas, que va destapar la trama corrupta.No obstant, Nicolás va rebaixar la petició de penes per a setze acusats que van confessar la corrupció de polítics del PP en la trama, i va mantenir la sol·licitud de quaranta anys de presó per a l’exalcalde d’aquesta localitat Arturo González Panero, àlies El Albondiguilla, al considerar que la seua confessió “no és veraç”.

Entre els acusats a qui ha reduït la condemna es troba Correa, per al qual demana dinou anys de presó davant els setanta-sis sol·licitats inicialment, i l’exsecretari d’Organització del PP de Galícia, Pablo Crespo, per a qui en sol·licita setze, enfront dels seixanta-quatre inicials.Segons la fiscal, tots dos, que compleixen llargues condemnes per altres branques del cas, ho van reconèixer “tot”, inclús el repartiment de donacions, per primera vegada en una de les múltiples peces de la macrocausa. “Crespo ha reconegut fins i tot que es pagava en negre actes del PP”, va asseverar. Per això, Nicolás va considerar que el tribunal els ha d’aplicar l’atenuant “molt qualificat” de confessió.

Al seu torn, Anticorrupció va xifrar les comissions a polítics de la formació popular en forma de diners i regals a canvi d’adjudicacions d’obres, parcel·les i serveis de l’ajuntament –fet que causa un perjudici al consistori– en quatre milions d’euros.

tracking