SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Trump torna a la càrrega amb la teoria del frau electoral del 2020

Titlla d'incompetent l'Administració Biden durant el primer acte de campanya de l'any de les eleccions 'midterms' || No aclareix si es presentarà el 2024

Fotografia d’arxiu de l’expresident dels Estats Units, Donald Trump.

Fotografia d’arxiu de l’expresident dels Estats Units, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident nord-americà Donald Trump va protagonitzar ahir el primer acte de campanya de l’any de les eleccions de meitat de mandat o midterms recorrent de nou a arguments sense contrastar sobre el supòsit frau electoral en les eleccions presidencials del novembre del 2020 en les quals va ser derrotat per l’actual mandatari, Joe Biden. “Són incompetents”, va sentenciar Trump amb referència a l’Administració Biden durant un acte a Florence, Arizona, en què un dels temes principals van ser les eleccions del 2020 i l’assalt al Capitoli del gener del 2021, investigat ara al Congrés. Així mateix, Trump va denunciar el tracte “inhumà” als detinguts per l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021.

“Què els està passant a aquestes persones en aquestes presons? Per què no són a la presó els antifes o els de Black Lives Matter?”, va argumentar. “Els demòcrates estan propiciant la seua detenció indefinida sense judici”, va assegurar. A més, Trump va carregar contra l’assessor mèdic principal de la Casa Blanca, Anthony Fauci, nomenat per ell mateix.

“Biden l’ha convertit en el cap. És com el rei. Fauci és el rei”, va afirmar mentre animava els crits de “tanqueu-lo!” de la multitud.Arizona és un dels estats clau amb vista a les eleccions de meitat de mandat de novembre.

En aquest estat també es disputen eleccions a governador. “Malgrat que el 2022 ha estat una catàstrofe total per al país, serà un gran any per a la gent d’aquest estat”, va assegurar Trump, que va donar suport a la candidata republicana a governadora, Kari Lake. Encara ha de decidir el seu suport per a les primàries al candidat al Senat per aquest estat.

Un dels candidats republicans al Senat és el governador sortint, Doug Ducey, però és objecte de les crítiques de Trump des que va recolzar el resultat de les eleccions presidencials del 2020 a Arizona. En aquest sentit, Trump va carregar contra els “republicans dèbils” que no reconeixen el frau electoral o el problema de la frontera. “Començarà una gran onada roja [color del Partit Republicà] aquí a Arizona.

Aquest és l’any que recuperem la Cambra de Representants. És l’any que recuperem el Senat. I aquest és l’any que recuperem els Estats Units”, va remarcar.Pel que fa a les seues perspectives electorals personals, Trump no va revelar si serà candidat el 2024, però va subratllar que “recuperarem la Casa Blanca” aquell any.

tracking