SEGRE

Colau, citada a declarar com investigada per presumptes irregularitats

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat citada a declarar davant del jutge en qualitat d’investigada el proper 4 de març per suposades irregularitats en la concessió de subvencions, arran d’una querella presentada per una associació per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació i tràfic d’influències. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que Colau ha estat citada com investigada a les 10,30 hores del 4 de març per suposades irregularitats en la concessió de subvencions, una investigació que la Fiscalia ja va arxivar l’any passat després d’una primera denúncia d’una altra entitat.

El jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha obert ara un procediment d’investigació en admetre a tràmit aquesta nova querella contra Colau presentada el mes de desembre passat, aquesta vegada per l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica, pels presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionari públic. Al juliol, la Fiscalia va arxivar la investigació que va obrir a l’alcaldessa de Barcelona i als diputats del Congrés i exregidors Jaume Asens i Gerardo Pisarello, per subvencionar amb 3,4 milions d’euros a entitats amb les quals van col·laborar abans de donar el salt a la política.

En aquesta ocasió, i després de les diligències practicades, el ministeri públic va donar carpetada a la investigació, en no trobar indicis de delicte en les subvencions atorgades per l’Ajuntament de Barcelona a entitats com l’Observatori DESC o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Aquella altra denúncia acusava a Colau i al seu equip dels delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació de cabals i tràfic d’influències per la "reiterada i presumptament injustificada" concessió de subvencions per part de l’Ajuntament a l’Observatori DESC, la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyers sense Fronteres (ESF).

tracking