SEGRE

DIPLOMÀCIA CONFLICTE

Brussel·les fa pinya amb els EUA i reforça les amenaces contra Rússia

Adverteix que si envaeix Ucraïna s'enfrontarà a massives sancions econòmiques

El president dels EUA, Joen Biden, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

El president dels EUA, Joen Biden, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comissió Europea, l’alemanya Ursula von der Leyen, va seguir ahir la línia del president dels EUA, Joe Biden, i va advertir Rússia que haurà d’afrontar “massives sancions econòmiques i financeres” si ataca la integritat territorial d’Ucraïna. Malgrat que la presidenta de l’Executiu europeu va assegurar que l’aposta del bloc comunitari passa per resoldre el conflicte a través del diàleg, va advertir que la Unió Europea està “preparada” per actuar si hi ha un atac. “El bloc comunitari és de lluny el soci comercial més gran de Rússia i també el seu principal inversor”, va asseverar Von der Leyen, que va afegir que si el Kremlin intenta dividir Europa en àrees d’influència, ells en seran els més perjudicats.

Dimecres, el president dels EUA, Joe Biden, que va comparèixer per fer balanç del seu primer any al capdavant de la Casa Blanca, va donar per fet que Moscou en algun moment donarà ordre d’avançar als militars desplegats a prop de la frontera ucraïnesa, i va advertir que qualsevol moviment d’aquest tipus seria considerat una “invasió” i, per tant, tindria conseqüències que arribarien en forma d’unes sancions “mai vistes”. Malgrat que el mandatari nord-americà, així com Von der Leyen, veu espai per al diàleg, també va assegurar que Washington ajudarà a “fortificar” els seus aliats de l’OTAN a l’est d’Europa.Malgrat aquestes advertències, Moscou manté la pressió militar a la frontera amb Ucraïna amb el desplegament de noves tropes a Bielorússia i l’anunci de les maniobres navals més grans de la seua història, en vigília d’una nova ronda de negociacions entre Moscou i Washington sobre la seguretat a Europa.

Espanya estudia enviar caces a Bulgària davant la “pressió” russa

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va apuntar ahir que el Govern central està “valorant la possibilitat” de desplegar caçabombarders a Bulgària com a part de l’operatiu dissuasiu de l’OTAN davant d’una hipotètica invasió de Rússia a Ucraïna.

Els avions s’afegirien a les forces desplegades a Lituània i als dos vaixells que ha enviat aquesta setmana a la zona. Robles va recordar que Espanya aposta per una “resposta diplomàtica” però va advertir que Rússia no pot imposar exigències.

tracking