SEGRE

SOCIETAT

La primera nit sense toc de queda, tranquil·la i sense incidències

Es va recuperar el 24 de desembre, després que el Govern ho aprovés pocs dies abans de les festes de Nadal

Control de trànsit a Lleida durant el toc de queda.

Control de trànsit a Lleida durant el toc de queda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera nit de cap de setmana sense toc de queda a Catalunya ha estat tranquil·la i sense incidències destacables, segons un primer balanç de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona. No consten desallotjaments, ni persones identificades o denunciades.

A la capital catalana, la presència policial en diversos espais com el barri de la Vila de Gràcia o el passeig del Born ha impedit els habituals botellots.

L'ambient fred, amb 4,4ºC de mínima a l'estació meteorològica situada al Zoo, també ha buidat les platges de Barcelona, a diferència de l'estiu en què s'hi van arribar a desallotjar prop de 5.000 persones.

Ahir divendres, i en la primera nit sense el toc de queda, es van desallotjar entre 250 i 300 persones en set punts diferents de Barcelona, segons va detallar el comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, que va parlar d'una nit "molt tranquil·la" en general. No obstant això, Estela va reconèixer que tenir l'oci nocturn tancat i no haver-hi confinament nocturn és "una de les pitjors combinacions", ja que afavoreix que la gent jove estigui al carrer, quan encara existeix la limitació a 10 persones en les trobades socials.

De fet, el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, va insistir en reclamar que l'aixecament del toc de queda vagi acompanyat de la reobertura de l'oci nocturn. "Si anem a un escenari de flexibilitzar mesures, ha de ser en coherència amb totes les restriccions", va apuntar Collboni.

tracking