SEGRE

POLÍTICA CAP A LES MUNICIPALS

El PDeCAT dona llibertat electoral als seus edils i estudia una coalició

Tot apunta a una fórmula com AM, d'ERC, o PM, del PSC

Marc Solsona.

Marc Solsona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional del PDeCAT va reiterar ahir que la formació no es presentarà sota aquestes sigles a les eleccions municipals de maig del 2023, malgrat que tampoc ho farà amb el partit de l’exsecretària general de la formació, Àngels Chacón, que ha presentat recentment el seu nou projecte Centrem. El PDeCAT va avalar ahir que dona llibertat als seus alcaldes i militants per definir marques i coalicions. Ho van acordar de nou en un Consell Nacional que també va decidir que no desapareixerà com a partit.

El secretari general adjunt de la formació, Marc Solsona, va remarcar que “tenim els drets electorals, l’estructura, i estarem a les eleccions municipals”. La fórmula amb què es presentarien apunta a una coalició electoral com Acord Municipal (AM), utilitzada com a paraigua d’Esquerra Republicana, o Progrés Municipal (PM), del PSC. Quant al partit de Chacón, Solsona va reiterar que: “Veiem bé l’aparició d’aquest nou projecte i desitgem que pugui sortir bé.

Com a partit ja vam dir que estàvem a disposició del projecte perquè coincidim en la necessitat de fer política amb un instrument nou.” Solsona va criticar la política catalana actual i va subratllar “la fragilitat institucional i de lideratges”. També va lamentar “la persecució judicial” que pateixen l’exvicepresidenta Joana Ortega per la seua participació en el 9-N i també el diputat de la CUP Pau Juvillà. Sobre els Jocs d’Hivern al Pirineu, va dir que el PDeCAT farà “el que convingui a nivell territorial per fer sentir la nostra veu”.

tracking