SEGRE

INTERIOR TRIBUNALS

Imputen set alts càrrecs dels Bombers per presumpta corrupció

Els Mossos troben indicis del pagament d'una comissió del 2% pel manteniment de camions || Interior nega que “cap funcionari se'n beneficiés econòmicament”

La investigació està centrada en els contractes de manteniment del parc de camions.

La investigació està centrada en els contractes de manteniment del parc de camions.@BOMBERSCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona ha imputat set alts càrrecs dels Bombers de la Generalitat per un cas de suposada corrupció als contractes de manteniment dels camions. En una investigació, els Mossos d’Esquadra han trobat nombroses factures duplicades o triplicades i indicis de comissions de fins a un 2%, segons va avançar ahir el diari La Vanguardia. Entre els investigats es troba l’actual director general dels Bombers, Joan Delort, i el seu antecessor en el càrrec, Manel Pardo, que estan citats a declarar divendres vinent davant de la jutge.

El cas de presumpta corrupció es va destapar l’abril del 2021 quan el cap del servei tècnic dels Bombers va informar que el contracte amb l’empresa Grupo Iturri per al manteniment de la flota de camions ja no disposava de saldo. De fet, el 2020 es va tancar amb un deute d’1,7 milions d’euros que es va voler corregir amb factures el gener, febrer i març del 2021. Això va fer saltar les alarmes i es va forçar una reunió urgent entre Pardo i una lletrada d’Interior.

Segons La Vanguardia, Pardo va assegurar que el contracte estava “històricament mal dimensionat” i va ensenyar un document amb les factures, on va anotar una xifra d’un +2% al·legant que “no ens podem queixar, ja que abans la xifra a pagar era més gran”. L’empresa concessionària ja està implicada en altres casos similars de corrupció a Andalusia, les Balears i Madrid. Per la seua part, el departament d’Interior va assenyalar ahir la seua voluntat d’aportar tota la documentació requerida i que “fins ara no hi ha cap indici que algun funcionari s’hagi beneficiat econòmicament ni que hagi maniobrat per afavorir l’empresa Iturri”.

També va afirmar que treballen per “revertir la situació” amb una millora en la gestió.

Elena nega ingerències polítiques en els canvis als MossosEl conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va defensar dissabte, al programa FAQS de TV3, l’“orientació política” dels Mossos d’Esquadra, que va atribuir a les majories del Parlament, i els canvis en els comandaments després de la destitució del major Josep Lluís Trapero. Elena va assenyalar que els canvis responen a les necessitats del cos i nega que hi hagi ingerències polítiques als Mossos.

A més, va dir que va parlar amb moltes persones fins a trobar l’adequada per posar-la al capdavant dels Mossos, amb referència al comissari lleidatà Josep Maria Estela.

tracking