SEGRE

El Parlament aprova defensar l'escó de Juvillà al Suprem

Amb els vots d'ERC, JxCat, CUP i CatECP i l'abstenció del PSC, mentre que Cs portarà la votació a la JEC en considerar-la una "desobediència"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, conversa el diputat de la CUP-NCG i secretari tercer de la cambra, el lleidatà Pau Juvillà, durant el Ple.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, conversa el diputat de la CUP-NCG i secretari tercer de la cambra, el lleidatà Pau Juvillà, durant el Ple.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts presentar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem acompanyat de mesures cautelars en contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'escó al secretari tercer de la Mesa i diputat de la CUP, el lleidatà Pau Juvillà. ERC, JxCat, CUP i comuns hi han votat a favor, el PSC-Units s'hi ha abstingut mentre que Vox, Cs i PPC hi han votat en contra.

La Mesa va decidir ahir dilluns elevar al ple la decisió de recórrer al Suprem. El portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, ha avançat que el seu grup denunciarà davant la JEC la votació d'avui que ha qualificat de "desobediència i martingala".

La sentència de la Junta Electoral Central (JEC) inhabilita Juvillà durant sis mesos com a diputat de la Cambra per negar-se a treure llaços grocs del despatx de la CUP a la Paeria quan era regidor en període electoral.

tracking