SEGRE

TRIBUNALS CRIM MASCLISTA

L'acusat de matar la seua parella a Tudela confessa

Afirma davant del jutge que la va apunyalar mentre dormia || Decreten l'ingrés a presó provisional per un delicte d'assassinat

L’acusat va ser rebut al crit d’“assassí” per manifestants.

L’acusat va ser rebut al crit d’“assassí” per manifestants.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home detingut a França per l’assassinat entre els passats dies 8 i 9 de la seua dona, Sara Pina, al domicili de Tudela en el qual convivien, va reconèixer ahir a la seua declaració davant del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Tudela que va matar la seua esposa “mentre dormia”, pel qual la magistrada li va imputar un delicte d’assassinat i va decretar el seu ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per “risc de fuga”. Segons es recull a la interlocutòria, el dilluns 10 de gener la mare de la víctima es va posar en contacte amb la Policia Foral perquè portava tot el cap de setmana sense poder comunicar-se ni amb la seua filla ni amb el marit d’aquesta. Això va fer que els agents es dirigissin a l’habitatge en el qual residien la víctima i l’investigat on van trobar el cadàver de Sara al llit, amb “ferides d’arma blanca i un bassal de sang coagulada” i al seu costat un ganivet ensangonat.

L’habitatge no presentava signes de forçament ni de robatori. Al no saber-se el parador de l’investigat, es va posar en marxa una ordre de recerca i va ser localitzat a través de la geolocalització del seu vehicle en una estació de servei a la localitat francesa de Boisredon. Va ser arrestat i empresonat a França fins que es va acordar la seua extradició a Espanya dimarts passat.Sara va ser la primera víctima mortal que va deixar la violència de gènere a Espanya aquest any.

Ahir el Govern va confirmar que la dona trobada morta a la seua fleca de la localitat granadina de Fuentes de Cesna, al costat del seu marit, que es va suïcidar, és la segona víctima d’aquesta xacra social. D’altra banda, un agent de la Guàrdia Civil va declarar ahir al judici contra Thomas Handrick, l’alemany acusat de matar la seua dona i un dels seus fills a Adeje, Tenerife, el 2019, que aquest va actuar abans i després de saber que s’havien trobat els cadàvers com “una persona freda, distant i no alienada”. El fill menor de Thomas, que va sobreviure, va explicar com els va atacar, els va fer pujar a una cova i els va colpejar amb una pedra fins que els va matar.

tracking