SEGRE

Borràs ha rebut oficialment la notificació de la JEC que li dona 5 dies per retirar l'escó a Juvillà

El termini acaba divendres que ve, segons el Parlament

La presidenta del Parlament, Laura Borràs.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha rebut oficialment a través de burofax la notificació de la Junta Electoral Central (JEC) que li dona 5 dies hàbils per retirar l'escó al secretari tercer de la Mesa i diputat de la CUP, Pau Juvillà. A més, l'òrgan electoral avisa Borràs de "conseqüències jurídiques" si no ho fa. Així doncs, el termini que ha donat la JEC s'acaba divendres que ve, segons fonts del Parlament. De moment, la presidenta de la cambra catalana no s'ha pronunciat després de l'últim acord de la Junta Electoral. Però aquest dijous ERC, Junts i CUP han enviat un comunicat conjunt reivindicant el dictamen aprovat al ple del Parlament que defensa mantenir l'escó de Juvillà fins que hi hagi una sentència ferma.

L'òrgan electoral ha donat la raó a Ciutadans, que va presentar una denúncia per demanar la retirada immediata de l'escó de Juvillà, i iniciar un procés sancionador contra la Mesa.

Paral·lelament, dimarts passat el ple del Parlament va aprovar presentar un recurs contenciós administratiu acompanyat de mesures cautelars al Tribunal Suprem (TS) contra la decisió de la JEC de treure l'acta a Juvillà. Així ho va aprovar la majoria independentista i els comuns amb l'abstenció del PSC.

El TSJC ha condemnat Juvillà a sis mesos d'inhabilitació per desobediència en no despenjar llaços grocs del despatx de la CUP a la Paeria en període electoral.

tracking