SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Sis morts i 37 ferits a l'atropellar un cotxe un grup de Carnaval a Bèlgica

Els dos ocupants del vehicle han estat detinguts i s'investiga si va ser intencionat

Efectius d’emergències desplegats ahir a la localitat de Strépy-Bracquegnies, al sud de Bèlgica.

Efectius d’emergències desplegats ahir a la localitat de Strépy-Bracquegnies, al sud de Bèlgica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis persones van morir ahir a l’envestir un cotxe un festeig de Carnaval a la localitat de Strépy-Bracquegnies, al sud de Bèlgica, segons van indicar les autoritats locals, que van informar de com a mínim 10 persones ferides greus i 27 més de lleus. La policia va arrestar les dos persones que viatjaven al vehicle i es va obrir una investigació per assassinat, malgrat que la Fiscalia no dona preferència al mòbil terrorista. Entre les 4.30 i 5.00 hores del matí hora local un vehicle va accelerar contra un grup d’entre 150 i 200 persones que acompanyaven els Gilles, tradicionals personatges carnavalescos de diverses localitats del sud de Bèlgica.

Al principi es va informar de quatre morts però posteriorment les autoritats sanitàries van informar que el balanç es va incrementar a sis, mentre que deu persones “lluiten per la seua vida”. Les dos persones detingudes són originàries de La Louvière, localitat propera del lloc de l’atropellament, de 32 i 34 anys. El substitut del fiscal Damien Verheyen va explicar que encara no han prestat declaració i que no eren coneguts per les autoritats. Va aclarir que s’exclou que haguessin envestit la festa després d’una persecució policial.

La investigació determinarà el mòbil dels fets, ja que es desconeix si el vehicle va accelerar de forma intencionada o no contra la gent, si bé els testimonis diuen que el cotxe va accelerar abans de l’atropellament. L’alcalde va ordenar posar fi a les festivitats de Carnaval a la regió, les primeres després de les cancel·lacions per la pandèmia.

tracking