SEGRE

ENERGIA

El 35% dels espanyols creu que haurà de mudar-se pel canvi climàtic

La preocupació pel canvi climàtic i les seves conseqüències han augmentat exponencialment en els últims anys

El 35% dels espanyols creu que haurà de mudar-se pel canvi climàtic

El 35% dels espanyols creu que haurà de mudar-se pel canvi climàticEFE/Dvid Arquimbau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 35 % dels espanyols creu que el canvi climàtic el forçarà en el futur a canviar-se de regió o país, un percentatge que és superior a la mitjana de la UE i el tercer més gran del bloc, segons una enquesta realitzada pel Banc Europeu d’Inversions (BEI).

A més, la preocupació és molt més gran entre els d’uns vint anys espanyols, grup d’edat en el qual el percentatge que respon afirmativament a aquesta pregunta es dispara al 61 %.

Únicament França i Lituània (37 %) tenen uns percentatges superiors a l’espanyol, mentre que el 29 % dels ciutadans europeus responen afirmativament quan se’ls pregunta si el canvi climàtic els obligarà a canviar-se de regió o país.

A més, encara que un terç dels espanyols enquestats pel BEI confia que l’emergència climàtica estigui controlada per a 2050, any en el que la UE s’ha fixat l’objectiu de reduir al màxim les emissions de CO2, dos terços considera que continuarà sent un problema important.

L’enquesta del Banc Europeu d’Inversions també mostra que la població espanyola és conscient que haurà de modificar el seu estil de vida en els propers anys per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Així, el 34 % dels enquestats creu que la majoria de persones ja no tindrà cotxe en vint anys, el 67 % creu que la majoria d’espanyols treballarà des de casa, un 35 % estima que els ciutadans hauran adaptat la seua dieta per elevar el pes dels vegetals en ella i el 60 % pensa que s’assignarà una quota d’energia a cada ciutadà.

D’altra banda, gairebé dos terços dels espanyols (un 64 %) considera que les polítiques per impulsar la transició ecològica seran una font de creixement econòmic (per sobre de la mitjana europea del 56 %) i el 70 % dels espanyols també creu que milloraran la seua qualitat de vida.

Malgrat això, el 59 % dels espanyols enquestats preveu que el seu poder adquisitiu disminuirà com a conseqüència de la transició ecològica, encara que també considera que augmentarà la comoditat de la seua vida diària i tindrà efectes positius en la seua alimentació i salut.

Respecte al mercat de treball, els espanyols veuen amb optimisme les polítiques de lluita contra el canvi climàtic perquè més de la meitat (59 %) pensa que tindran un impacte net positiu en els nivells d’ocupació del país.

El vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho, va subratllar que la responsabilitat de la institució "com a banc climàtic" de la UE és "treballar amb els encarregats de l’elaboració de polítiques i amb els socis de la indústria per abordar de forma concreta" les preocupacions expressades pels ciutadans espanyols i europeus a l’enquesta.

tracking