SEGRE

PROCÉS POLÈMICA

Cessada per dir que “a algunes els agradaria ser violades per un policia”

La comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma || Durant un acte d'homenatge a un company ferit en els disturbis a Catalunya després de la sentència de l'1-O

La cessada comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma, en una fotografia d’arxiu.

La cessada comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma, en una fotografia d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissària en cap de Pontevedra, Estíbaliz Palma, ha estat cessada per la direcció general de la Policia a l’afirmar durant un homenatge a un company ferit en els disturbis que es van produir després de la sentència de l’1-O que “ja els agradaria a algunes que les violés un antiavalots”. Els fets es van produir el passat 11 de març durant l’homenatge a l’agent que es va veure obligat a jubilar-se per les seqüeles de les ferides rebudes durant els disturbis registrats la tardor del 2019. En l’acte, en el qual es va projectar un vídeo del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, dirigit a l’agent, la comissària es va referir a les crítiques que va rebre la Policia Nacional pel seu paper en aquests incidents.

“Hi va haver quaranta-vuit hores en què semblava que la Policia Nacional s’havia transformat i, de sobte, violava, maltractava i no sé quantes coses feia més, que ja els agradaria a algunes que les violés un UIP [antiavalots]”, afirmava en un àudio difós dilluns per eldiario.es.Aquesta, tanmateix, no és l’única declaració polèmica que la comissària de la Policia Nacional de Pontevedra realitza davant dels comandaments policials i agents que van assistir a aquest homenatge. “Hi ha una dita que afirma que darrere d’un gran home hi ha una bona dona, que ben aviat serà darrere d’una bona dona hi ha un bon home. O bé una altra dona o un fluid. O alguna cosa”, afirmava la dirigent policial entre les rialles dels companys.

Fonts del ministeri de l’Interior van confirmar que després de contactar amb l’al·ludida, aquesta va confirmar la veracitat dels àudios gravats durant el dinar-homenatge. La següent decisió va ser acordar el seu cessament fulminant, ja que, una vegada va reconèixer que havia fet aquestes afirmacions, ja no és necessari realitzar més investigacions per determinar-ne la veracitat. El delegat del Govern a Galícia, José Miñones, va condemnar de forma taxativa les declaracions de la ja excomissària de la Policia Nacional assegurant que “no hi ha ni excuses ni cap justificació per a les seues paraules. És intolerable aquest tipus de declaracions”. En aquest sentit, va defensar que “només hi ha un llenguatge vàlid, que és el de la igualtat”.

tracking