SEGRE

GUERRA UCRAÏNESA

Albares diu que "no està sobre la taula" enviar armes pesades a Ucraïna

El ministro de Exteriores de España, José Manuel Albares (d) saluda a su homólogo ucraniano, Dmitro Kuleba (i) al inicio and Spanish Foreign Affairs Minister Jose Manuel Albares de la reunión de ministros de la OTAN que se celebra este jueves en Bruselas

El ministro de Exteriores de España, José Manuel Albares (d) saluda a su homólogo ucraniano, Dmitro Kuleba (i) al inicio and Spanish Foreign Affairs Minister Jose Manuel Albares de la reunión de ministros de la OTAN que se celebra este jueves en BruselasEFE/EPA/STEPHANIE LECOCQ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Exteriors d’Espanya, José Manuel Albares, va assegurar aquest dijous que "no està ara mateix a sobre de la taula" la possibilitat d’enviar tancs, avions i armament pesat a Ucraïna per defensar-se de Rússia.

"Nosaltres prenem les decisions concertadament. Això ara mateix no està a sobre de la taula", va dir Blancs en declaracions a la premsa espanyola, preguntat sobre la petició del Govern ucraïnès als països de l’OTAN perquè li enviïn armes pesades, com avions, míssils antivaixell, vehicles blindats personals i sistemes pesats de defensa aèria.

I és que segons l’opinió del ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmitro Kuleba, qui també és present en la reunió de l’OTAN, no s’ha de diferenciar entre armament defensiu o ofensiu.

Albares va assegurar que "Espanya ja està ajudant amb material militar, amb ajuda humanitària, amb sancions, amb suport polític" i va afegir que encara que "és cert que un tendeix a diferenciar el material militar en defensiu o ofensiu, però jo crec que la veritable diferència és en mans de qui està".

"Tot el material militar en mans de l’exèrcit de Vladimir Putin és ofensiu i tot el material militar en mans de l’exèrcit ucraïnès és defensiu per defensar la seua democràcia, la seua integritat territorial, la seua sobirania i als civils indefensos".

Preguntat sobre això, el secretari general de l’Aliança Atlàntica, Jens Stoltenberg ha afirmat avui que "els aliats de l’OTAN estan proporcionant molts tipus diferents d’armes, també sistemes més pesats, sistemes avançats i també sistemes que poden enderrocar avions".

Encara que va tornar a deixar clar que no és l’OTAN qui envia directament l’armament, sinó els països aliats a títol individual.

Respecte a com pot evolucionar la guerra a Ucraïna, el ministre espanyol va assenyalar que "les perspectives no són gaire encoratjadores" perquè "la voluntat (del president rus) Vladimir Putin és continuar amb aquesta agressió completament injusta".

tracking