SEGRE

TIROTEIG

Arrestat el presumpte autor del tiroteig al metro de Nova York

Un transeünt el va reconèixer pel carrer i va penjar la imatge a Twitter

Arrestat el presumpte autor del tiroteig al metro de Nova York

Arrestat el presumpte autor del tiroteig al metro de Nova YorkEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El presumpte autor del tiroteig en una estació del metro de Nova York, identificat com Frank James, va ser arrestat aquest dimecres poc després del migdia, segons fonts policials citades per la cadena CNN i altres mitjans. Segons la cadena, aquest home negre de 63 anys va ser arrestat al barri de l’East Village, al sud de Manhattan, per dos agents, després que un transeünt el reconegués pel carrer, el fotografiés i pengés la imatge a Twitter, encara que la Policia encara no ha revelat els detalls.

El diari New York Post va publicar fins i tot imatges del moment de l’arrest, en què es veu com l’home és introduït en un vehicle policial sense oposar resistència. La Policia havia ofert una recompensa de 50.000 dòlars a qui ajudés a efectuar l’arrest de James, que va ser pròfug durant més de 24 hores, i això malgrat que la seua imatge va ser difosa per tots els mitjans des de la tarda d’ahir.

James està acusat de ser l’únic autor del tiroteig que ahir va deixar deu persones ferides de bala a més d’alguns d’intoxicats en un vagó del metro novaiorquès, al qual va entrar llançant dos pots de fum abans de posar-se a disparar, aparentment de forma indiscriminada.

Deu persones van quedar ferides de bala i uns quants més intoxicats o contusionats.

Segons recullen avui diversos mitjans, James ha tingut algun tipus de malaltia mental i va estar ingressat en centres mèdics especialitzats, una experiència que ell va qualificar posteriorment de "terrorífica". Era a més titular d’un compte de Youtube on havia penjat un profús nombre de missatges de contingut violent, on barrejava el ressentiment racial, les teories conspiradores i una fixació contra l’alcalde Eric Adams, la qual cosa explica que ahir la Policia reforcés la seguretat d'Adams, actualment confinat al seu domicili per la covid. 

tracking