SEGRE

ESPIONATGE

EH Bildu demanarà que Sánchez i responsables d'Intel·ligència compareguin en el Congrés per l'espionatge de Pagasus

Jon Iñarritu, diputat d’EH Bildu, ha qualificat l’atac com "l’atac d’espionatge polític més gran que s’ha realitzat a la Unió Europea"

Jon Iñarritu

Jon IñarrituOsoigo.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EH Bildu demanarà al president Pedro Sánchez i als responsables de Seguretat i Intel·ligència del Govern que compareguin al Congrés dels Diputats per donar explicacions "l’abans possible" sobre polítics independentistes espiats presumptament pel software Pegasus.

Entrevistat en Ràdio Euskadi, el diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu, que es troba entre els suposadament espiats, juntament amb 65 representants independentistes, ha afirmat que s’està "davant de l’atac d’espionatge polític més gran que s’ha realitzat a la Unió Europea amb aquest instrument informàtic".

Per això, ha anunciat que, en pròximes hores, registraran "tota mena d’iniciatives perquè els responsables de Seguretat i Intel·ligència del Govern, així com el mateix Pedro Sánchez, compareguin en el Congrés i donin explicacions com més aviat millor".

Segons el seu parer, es tracta d’"un escàndol amb majúscules que no té justificació". "El Govern ha d’aclarir com més aviat millor quin ha estat el seu paper en aquest cas. L’objectiu final de l’espionatge és obtenir informació política. Fins ara coneixíem el cas d’Hongria i Polònia que no destaquen precisament per defensar els drets i llibertats de la ciutadania. L’Estat espanyol s’hi ha sumat amb el 'Guinness rècord’en espionatge", ha criticat.

Iñarritu ha apuntat que aquest programa "només es ven a Estats, i la totalitat de persones espiades són representants polítics de Catalunya i Euskal Herria". "Quin altre Estat podria tenir interès?. Si no hagués estat Espanya, ràpidament haurien sortit a dir que investigaran aquest atac contra representants públics i autoritats", ha indicat.

Després d’assegurar que ningú no s’ha posat en contacte amb ell, creu que "l’Estat està intentant escórrer el bony dient que no saben res". "És obvi que l’Estat està darrere d’aquest atac massiu", ha conclòs.

tracking