SEGRE

La meitat dels consumidors llegeix l'etiqueta del producte abans de comprar-lo, segons una enquesta

Experts recomanen consultar les etiquetes en general i la caducitat en particular

Un supermercat.

Un supermercat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 50% de consumidors espanyols llegeix l’etiqueta del producte abans de comprar i l’altra meitat no ho fa, segons una enquesta de la Taula de Participació d’Associacions de Consumidores (MPAC) a 6.000 persones a tot Espanya durant 2021.

És una de les dades debatudes aquesta setmana en una taula rodona en Les Franqueses del Vallès en el VII Cicle de Conferències sobre Alimentació, Salut i Consum Responsable 2022 organitzat per la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) amb suport de l’Ajuntament, Agència Catalana del Consum, Diputació de Barcelona i Mercadona, informa l’UCC en un comunicat.

També han exposat que el 22% de consumidors no sap distingir entre la data de caducitat i la de consum preferent, per la qual cosa els experts han alertat dels riscos per a la salut que pot implicar no respectar aquesta data.

El membre de la junta del Col·legi de Nutricionistes i Dietistes de Catalunya (Codinucat) Àlex Blasco ha advertit que no respectar-la implica assumir "un risc d’intoxicació microbiològica greu", per la qual cosa ha insistit a llegir les etiquetes.

L’advocat i director de l’UCC, Oriol Rua, ha instat el consumidor a ser responsable, sense oblidar el seu dret a estar ben informat, per la qual cosa ha demanat una política d’etiquetatge més clara i accessible.

La directora de Relacions amb Associacions de Consumidors de Mercadona, Clara Medina, ha defensat un etiquetatge més fàcil d’entendre, perquè "l’etiqueta és el DNI de qualsevol aliment i mai hauria de generar confusió o desinformació".

Ha afegit que, segons l’enquesta de la MPAC, el 68% de consumidors creu que una bona alimentació és bàsica per a la seua salut, encara que només el 50% admet que a l’hora de comprar un producte abans s’entreté a llegir l’etiqueta.

tracking