SEGRE

Rússia amenaça l'OTAN i Finlàndia

Insisteix que en cas de conflicte hi ha risc de guerra nuclear

Putin, durant la celebració del Dia de la Victoria dilluns.

Putin, durant la celebració del Dia de la Victoria dilluns.Kremlin / dpa / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rússia va afirmar aquest dijous que el subministrament d’armes occidentals a Ucraïna, l’entrenament de les tropes ucraïneses en el seu ús, l’enviament de mercenaris i els exercicis de l’OTAN al costat de les fronteres russes augmenten la possibilitat d’un conflicte directe, en el qual sempre hi ha el risc d’una guerra nuclear en tota regla. "El subministrament a Ucraïna per part dels països de l’OTAN d’armes, l’entrenament de les seues tropes per utilitzar equips occidentals, l’enviament de mercenaris i exercicis per part de l’Aliança a prop de les nostres fronteres augmenten la probabilitat d’un conflicte directe i obert entre l’OTAN i Rússia (...), va assenyalar el vicepresident del Consell de Seguretat, Dmitri Medvédev. Al seu compte de Telegram, l’exmandatari rus va afegir que "tal conflicte sempre té el risc de convertir-se en una guerra nuclear en tota regla".

"Aquest serà un escenari catastròfic per a tothom", va afirmar l’expresident (2008-2012) i exprimer ministre de Rússia (2012-2020). Per tant, va sostenir, Occident no ha d’enganyar-se a si mateix ni als altres sinó "pensar en les possibles conseqüències de les seues accions". Medvédev va tornar a acusar Occident de lliurar una guerra subsidiària contra Rússia a Ucraïna, igual com va fer ja la vigília en acusar directament els EUA d’aquesta estratègia en prestar Kíev "ajuda (militar) sense precedents".

L’ingrés de Finlàndia a l’OTAN serà una amenaça

Rússia ha afirmat avui que l’ingrés de Finlàndia a l’OTAN serà una amenaça i no fa més estable ni més segur el continent europeu. "Sens dubte" és una amenaça, va dir el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, a la seua roda de premsa telefònica diària en contestar un pregunta sobre això, i va afegir que "una nova ampliació de l’OTAN no fa més estable ni més segur el nostre continent".

tracking