SEGRE

OTAN

Turquia es pronuncia en contra de l'entrada de Suècia i Finlàndia a l'OTAN

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan considera que "Escandinàvia és una casa de convidats per al terrorisme"

Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, s’ha declarat aquest divendres en contra de l’adhesió de Suècia i Finlàndia a l’OTAN en considerar que "Escandinàvia és una casa de convidats per al terrorisme" i va recordar l’"error" que va suposar el fet que el seu país permetés l’entrada de Grècia en l’Aliança Atlàntica, d’acord amb les tensions històriques que caracteritzen la relació entre ambdós països. "No tenim una opinió positiva", ha declarat Erdogan aquest divendres a Istanbul abans de criticar Escandinàvia com un refugi segur per a terroristes, en resposta a la pregunta sobre la seua opinió dels plans d’incorporació d’ambdós països al mig de la tensió a Europa per la invasió russa d’Ucraïna.

Turquia i Finlàndia han mantingut relacions cordials però Ankara ha acusat en diverses ocasions Suècia de recolzar l’activitat de les milícies kurd-sirianes de les Unitats de Protecció Popular (YPG), afins a les forces del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), declarat per Turquia com a organització terrorista.

Turquia és membre de l’OTAN des de 1952 i va donar llum verda aquell mateix any a la incorporació de Grècia sota la premissa que ambdós països acabarien solucionant les seues disputes històriques amb la pertinença conjunta a l’organització, un "error" segons el parer d’Erdogan, "que no es pot repetir dos vegades", ha declarat en comentaris recollits pel 'Daily Sabah'.

L’OTAN pren totes les seues decisions per consens, la qual cosa significa que cadascun dels 30 països membres té un veto potencial sobre qui pot unir-se. Tanmateix, Erdogan no s’ha manifestat obertament durant les seues declaracions sobre la possibilitat d’impedir els esforços d’adhesió d’ambdues nacions nòrdiques.

tracking