SEGRE

OTAN

Rússia avisa Suècia i Finlàndia que no tindran més seguretat a l'OTAN

Suècia i Finlàndia "no s’han de fer cap il·lusió que simplement ens resignarem a això", va afirmar el viceministre d’Afers Exteriors russos parlant de l'ingrés dels dos països a l'OTAN

Rússia avisa Suècia i Finlàndia que no tindran més seguretat a l'OTAN

Rússia avisa Suècia i Finlàndia que no tindran més seguretat a l'OTANEFE/ Anush Janbabian

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rússia ha advertit avui Suècia i Finlàndia que el seu ingrés en l’OTAN no enfortirà la seua seguretat i serà un "greu error" que tindrà conseqüències.

"Per a nosaltres és completament evident que, com a resultat d’aquesta decisió, la seguretat de Suècia i Finlàndia no s’enfortirà", va afirmar el viceministre d’Afers Exteriors rus, Serguéi Riabkov, a les agències russes.

Va explicar que amb la decisió d’aquests dos països escandinaus "augmentarà el nivell general de tensió militar i serà menys predictible la situació en aquest àmbit".

"És un nou greu error amb conseqüències de llarg abast", va emfatitzar Riabkov, que va afegir que se sacrifica el sentit comú "per visions fantasmes del que cal fer en l’actual situació".

Va afegir que la resposta de Rússia després que canviï la configuració general de l’OTAN dependrà dels passos concrets que suposi l’adhesió de Suècia i Finlàndia a l’Aliança Atlàntica.

Suècia i Finlàndia "no se li han de fer cap il·lusió que simplement ens resignarem", va emfatitzar Riabkov.

Aquest diumenge el Govern finlandès va confirmar de forma oficial que demanarà l’ingrés en l’OTAN, posant fi a gairebé vuit dècades de no-alineament.

S’espera que també el Govern suec anunciï avui oficialment, després d’un debat en el Parlament, la seua decisió de sol·licitar la seua adhesió a l’OTAN.

tracking