SEGRE

Mariúpol cau a mans russes després de la sortida dels defensors d'Azvostal

Soldat rus durant el setge de la ciutat de Mariúpol.

Soldat rus durant el setge de la ciutat de Mariúpol.MAXIMILIAN CLARKE / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ucraïna ha donat per conclosa la defensa de l’acereria d’Azovstal i, amb això, de tota la ciutat de Mariúpol, al sud-est del país. Rússia diu que els soldats ucraïnesos es van rendir i ara són presoners de guerra. La batalla en aquesta ciutat ha finalitzat. Han passat 83 dies des que Rússia va iniciar la invasió a Ucraïna, un període en què Azovstal es va convertir en símbol de la resistència. El passat 11 de maig l’alcalde de Mariúpol, Vadym Boichenko, va assegurar que 20.000 civils han pogut morir a la ciutat des del començament de la guerra, el 24 de febrer.

L’Estat Major de l’Exèrcit d’Ucraïna va dir aquest dimarts que els soldats que van resistir a les forces militars russes a l’acereria d’Azovstal havien complert la seua missió, després d’haver aconseguit evacuar de la zona més de 200 militars. "La guarnició de Mariupol va complir la seua missió de combat. El Comandament Militar Suprem va ordenar als comandants de les unitats estacionades a Azovstal que salvessin la vida del personal" que roman allà, va indicar.

Rússia, pel seu costat, va xifrar en 265 els soldats ucraïnesos evacuats aquest dilluns de l’acereria d’Azovstal, inclosos 51 de greument ferits, que, després de "deposar les armes i rendir-se", ara són "presoners" de guerra, segons el Ministeri de Defensa.

QUÈ ÉS AZOVSTAL

El complex metal·lúrgic era l’únic enclavament de l’estratègica ciutat portuària de Mariúpol que encara controlava l’exèrcit ucraïnès. La resta de la ciutat va ser presa per l’exèrcit rus el passat 22 d’abril. Situada en una àrea industrial a la vora del mar d’Azov, la seua extensa xarxa de búnquers i túnels han estat durant setmanes refugis per a centenars de civils i soldats. L’acereria cobreix més d’11 quilòmetres quadrats i conté innombrables edificis, alts forns i vies fèrries. Va entrar en funcionament per primera vegada el 1933 i durant dècades va ser clau per al sistema ferroviari i naval de la Unió Soviètica.

tracking