SEGRE

SUCCESSOS

Autoritats locals ucraïneses denuncien la deportació de residents de Mariúpol a Rússia

Els residents de la ciutat portuària ucraïnesa de Mariúpol estarien sent deportats a Rússia sense que els ofereixin una altra alternativa

Autoritats locals ucraïneses denuncien la deportació de residents de Mariúpol a Rússia

Autoritats locals ucraïneses denuncien la deportació de residents de Mariúpol a RússiaEFE/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents de la ciutat portuària ucraïnesa de Mariúpol, presa ahir per complet per les tropes russes després de la sortida dels últims defensors del Regiment Azov de l’acereria Azovstal, estan sent deportats a Rússia sense que els ofereixin una altra alternativa, van denunciar les autoritats locals.

"Mariúpol. Per primera vegada podem veure com es duu a terme la deportació", escriu Petró Andryushchenko, assessor de l’alcalde, a Telegram, en un missatge recollit per les agències Ukrinform i Unian i acompanyat d’un vídeo que mostra una aglomeració de persones i un autobús.

"Arriben els autobusos i s’anuncia l’evacuació", explica l’assessor i agrega que "només després de pujar se li diu a la gent que l’autobús es dirigeix al poble de Bezimenne, districte de Novoazovsk, i després a Rússia".

"Els militars russos i els 'voluntaris oficials’ impedeixen qualsevol intent d’abandonar un seient i rebutjar l’evacuació. Segle XXI. Al cor d’Europa. Deportació de civils. El surrealisme s’ha fet realitat a Mariúpol", lamenta.

L’assessor va informar ahir que 416 residents de Mariúpol havien estat portats a un camp de filtració al poble de Bezimenne un dia, inclosos 46 nens.

A més, 512 persones van ser deportades a Rússia després dels procediments de filtració.

D’altra banda, l’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna va informar en un comunicat a Facebook que recull Unian que els russos estan prenent mesures "parell restablir el funcionament del port" de Mariúpol, per a la qual cosa "està duent a terme el desminatge de la infraestructura portuària".

tracking