SEGRE

EUROPA DE L'EST CONFLICTE BÈL·LIC

Rússia intensifica els atacs al Donbass i Kíiv demana més armes

Ucraïna rebutja que estigui negociant amb Moscou per aconseguir aliments a través del mar Negre || Madrid acollirà 25 ferits de guerra ucraïnesos als seus hospitals

Un militar del ministeri d’Emergències rus inspecciona una casa destruïda a Mariúpol.

Un militar del ministeri d’Emergències rus inspecciona una casa destruïda a Mariúpol.EFE/EPA/ALESSANDRO GUERRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rússia ha intensificat els atacs al Donbass, a l’est d’Ucraïna, i intenta avançar sobre Sloviansk i Severodonetsk, segons van informar ahir el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i l’Estat Major de les Forces Armades de Kíiv. “La situació al Donbass és molt difícil”, va afirmar Zelenski en l’habitual videomissatge diari. El president ucraïnès va precisar que “com en dies anteriors, l’exèrcit rus intenta avançar sobre Sloviansk i Severodonetsk” i va assegurar que “les forces armades ucraïneses estan frenant aquesta ofensiva”.

Per la seua banda, l’assessor de la Presidència ucraïnesa Mikhailo Podoliak va rebutjar que s’estigui negociant amb Rússia sobre els combois internacionals de subministraments d’aliments al mar Negre. Podoliak va demanar als països occidentals que facilitin a Ucraïna llançacoets múltiples MLRS i altres armes pesants necessàries per desbloquejar els ports. El ministeri de Defensa de Rússia va declarar que dissabte van ser destruïts sis posts de comandament de l’Exèrcit ucraïnès, tres dels quals amb míssils d’alta precisió i els altres tres per l’aviació d’assalt.

En un altre ordre de coses, un total de vint-i-cinc ciutadans ucraïnesos que han resultat ferits de guerra en la invasió russa d’Ucraïna arribaran a Madrid la pròxima matinada per rebre assistència sanitària en nou hospitals de la xarxa pública madrilenya. En un primer moment estava previst que viatgessin un total de 37 ferits però l’estat de salut d’alguns ha fet que finalment siguin 25 els que arribaran a Madrid, amb tres acompanyants.

tracking