SEGRE

CATALUNYA CLAVEGUERES DE L?ESTAT

Villarejo es vanta d'“actes il·legals” per perjudicar l'independentisme

Diu que a l'operació Catalunya es van punxar uns 50 telèfons de sobiranistes i es van alterar proves || Justifica aquestes accions i assegura que “tornaria a fer-ho”

Jordi Turull, ahir a l’Aplec amb Toni Postius i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

Jordi Turull, ahir a l’Aplec amb Toni Postius i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo va afirmar que les actuacions contra l’independentisme conegudes com operació Catalunya van incloure “actuacions absolutament il·legals”. En una entrevista emesa dissabte a la nit a TV3, va admetre que per desacreditar el sobiranisme es “van alterar proves”, entre altres coses “més o menys ortodoxes”. Tanmateix, va assegurar que “tornaria a fer-ho” al considerar que aquestes maniobres perseguien “un bé superior”: la unitat d’Espanya. “Vam fer el que havíem de fer”, va resumir.

Villarejo va assegurar que durant l’operació Catalunya es van intervenir uns 50 telèfons de dirigents de l’independentisme, i que no creu que es fes amb l’aval judicial. Va afirmar que Mariano Rajoy el va felicitar quan Artur Mas va perdre dotze escons a les eleccions del 2012.

També va explicar que l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz va ser qui li va proporcionar informació sobre els diners de la família Pujol a Andorra, i va afirmar que Rajoy era coneixedor d’aquestes actuacions. L’excomissari va dir ser “un dels coordinadors” de l’operació Catalunya, però va puntualitzar que no la va organitzar. Va afirmar que ho va fer el Govern espanyol i que n’estaven “plenament informats” tant Rajoy com Fernández Díaz. Va afegir que el ministre “informava la vicepresidenta”, Soraya Sáenz de Santamaría.

L’entrevista a la televisió autonòmica arriba després de noves filtracions d’àudios de Villarejo a la premsa espanyola i en plena polèmica pel Catalangate: les escoltes telefòniques a nombrosos polítics i activistes independentistes, alguns d’ells lleidatans.En relació amb els atemptats del 17-A, Villarejo va insistir que l’imam de Ripoll era “un agent del CNI” que treballava a sou.

Turull: “Ara podem parlar d’un Estat convertit en claveguera”

L’exconseller i vicepresident de Junts, Jordi Turull, va afirmar ahir a Lleida que “abans parlàvem de les clavegueres de l’Estat, però crec que ara podem parlar d’un Estat convertit en claveguera”. Valorava així les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo a TV3.

Durant la seua visita a l’Aplec del Caragol, Turull va assegurar que l’Estat és capaç d’alterar processos electorals, elaborar informes falsos i organitzar tupinades. Davant d’aquesta situació, va exigir que tots els que s’han “aprofitat” d’aquests informes demanin disculpes.

tracking