SEGRE

COVID

L'OMS calcula que els caos de Covid podrien ser més del doble dels registrats

Les morts, que oficialment sumen 6,2 milions, podrien ascendir als 15 milions

Un sanitari realitza una prova PCR

Un sanitari realitza una prova PCR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha estat notificada d’almenys 522 milions de casos de covid-19 durant la pandèmia, la xifra real d’encomanats podria ser de "milers de milions", ha subratllat avui la cap de la unitat tècnica de l’OMS per a la lluita contra la pandèmia, Maria Van Kerkhove.

"A hores d’ara sabem que milers de milions es van infectar del virus", va indicar l’experta nord-americana en una sessió de l’actual assemblea anual de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

De la mateixa manera, la xifra real de morts per covid en gairebé dos anys i mig de pandèmia podria duplicar els 6,2 milions oficialment registrats per l’OMS, va recalcar Van Kerkhove.

Un recent informe de l’organització que va estudiar l’excés de mortalitat mundial durant la pandèmia va calcular que la crisi sanitària va causar prop de 15 milions de morts directes i indirectes a tot el món.

Van Kekhove va indicar avui als experts sanitaris dels 194 països membres de l’OMS que l’objectiu per a aquest any ha de ser acabar a tots els països amb la "situació d’emergència" per la pandèmia, encara que ara per ara es continua estant en la fase aguda d’aquesta amb xifres setmanals de contagis i morts encara relativament altes.

Per acabar amb aquella fase aguda es necessita "confiança de l’opinió pública i compromís social", així com un millor accés a vacunes i tractaments, va afirmar l’experta, que va reconèixer que serà difícil que tots els països surtin al mateix temps de la pandèmia.

Van Kerkhove va indicar que, encara que la variant òmicron és aquest any la dominant, "les anteriors podrien continuar circulant i va detallar que el subllinatge BA.2 d’òmicron és el més detectat als laboratoris actualment.

Els últims subllinatges detectats, BA.4 i BA.5, estan augmentant també en incidència, encara que ara per ara de forma moderada, va afegir.

tracking