SEGRE

PSC, ERC, Junts i comuns pacten una llei per blindar el català a l'escola

David Cid (ECP), Alícia Romero (PSC), Mònica Sales (JxCat) i Marta Vilalta (ERC) sortint amb un acord pel català després de la darrera reunió.

David Cid (ECP), Alícia Romero (PSC), Mònica Sales (JxCat) i Marta Vilalta (ERC) sortint amb un acord pel català després de la darrera reunió.Silvia Jardí / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris de PSC-Units, ERC, Junts i els comuns han pactat aquest dimarts a la tarda una proposició de llei en defensa del català a l’escola. Els quatre grups han registrat aquest dimarts aquesta proposició al Parlament que té per objectiu fer front a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa un mínim del 25% de castellà a les aules. Aquest acord ha arribat després de setmanes de negociacions i després que Junts es despengés del primer pacte que van firmar les quatre formacions per modificar la Llei de Política Lingüística.

El pacte dels quatre grups passa perquè, d'acord amb la nova llei, el català sigui "llengua vehicular", i que el castellà –juntament amb el català– sigui idioma "d'ús curricular". A més, el document, signat poc abans que tanqués el registre del Parlament, indica que el castellà "és emprat en els termes que fixin els projectes lingüístics de cada centre". L'acord també afegeix que "la determinació de la presència de les llengües oficials en l'ensenyament ha de tenir en compte la situació sociolingüística".

tracking