SEGRE

Montero: El 'només sí és sí' és del més important que deixem a les nostres filles

Montero: El 'només sí és sí' és del més important que deixem a les nostres filles

Montero: El 'només sí és sí' és del més important que deixem a les nostres fillesEFE/ Miguel Osés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha celebrat aquest dijous que, amb l’aprovació en el Congrés de la llei del sol sí és sí, el moviment feminista "torna a fer història" i s’ha mostrat convençuda que serà dels drets més importants "que puguem deixar a les nostres filles en el present i en el futur".

D’aquesta forma ha conclòs Montero la seua intervenció per tancar el debat parlamentari del dictamen de la llei de garantia integral de la llibertat sexual a què la majoria de la cambra baixa, a falta de la votació final, ha mostrat el seu suport amb el que la norma continuarà la seua tramitació parlamentària en el Senat.

"Avui és un dia molt important per a les dones del nostre país, el 'només sí és sí, l’'agermana jo sí et crec' per fi es converteix en una llei; la llibertat sexual, per fi, serà un dret al nostre país i canviarem la violència per la llibertat i la por pel desig. Espanya des d’avui és un país més segur per a totes les dones", ha sentenciat la ministra.

Ha recordat en el seu discurs a víctimes de la violència sexual com les nenes d’Alcasser, Nevenka Fernández, Nagore Laffage o la de la 'manada' als sanfermins del 2016, després del que ha insistit que el moviment feminista "troba avui la millor resposta del govern de coalició i de les Corts" perquè les institucions i l’Estat diuen "a una només sí és sí, germana jo sí et crec".

Montero ha agraït a tots els grups de la Cambra que recolzaran el text final i que han tingut un debat "honest i rigorós", però ha lamentat que el PSOE en la seua intervenció d’aquest dijous a través de la diputada Laura Berja "no hagi reflectit l’enorme treball" realitzat per tirar endavant la norma.

tracking