SEGRE

Sánchez anuncia la reforma del control del CNI

El govern espanyol aprovarà una nova llei de secrets oficials

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé en una sessió plenària, al Congrés dels Diputats.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé en una sessió plenària, al Congrés dels Diputats.Eduardo Parra / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous l’aprovació d’una nova llei de secrets oficials i la reforma de la llei orgànica del control judicial del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). Sánchez ha fet aquest anunci en la seua compareixença davant el ple del Congrés per informar de l’espionatge polític mitjançant el sistema Pegasus.

El cap de l’Executiu ha considerat que era "impostergable" aprovar una nova llei sobre informació classificada, ja que l’actual data de 1968, i ha subratllat que amb la reforma del control judicial del CNI hi haurà encara més garanties per als drets individuals de les persones. Sánchez ha assegurat que es tracta de reforçar les garanties de control i seguretat amb el màxim respecte als drets individuals i socials de les persones. "Continuem treballant per redoblar la seguretat i blindar-la el màxim possible en el futur", ha recalcat, després d’anunciar que la màxima responsable del CNI acudirà|anirà a donar comptes anualment al Congrés.

El president del Govern estatal ha explicat que s’alinearà la directiva d’intel·ligència al marc de l’estratègia de seguretat nacional del 2021 amb l’objectiu d’augmentar les capacitats dels serveis d’intel·ligència i també es reforçarà la cooperació entre el Centre Criptològic Nacional i els organismes encarregats de la ciberseguretat.

Es tracta –ha precisat Sánchez– d’actuar davant perills de l’ús il·legítim de software com el Pegasus i dels que puguin arribar en el futur perquè es realitzarà una tasca contínua d’anàlisi i valoració de les noves vulnerabilitats.

El president ha assegurat que l’actualització de l’estratègia de seguretat nacional i ciberseguretat, la nova llei de secrets oficials i la nova llei orgànica del control judicial del CNI evitaran que aquestes bretxes de seguretat que s’han produït puguin fer-ho en el futur.

tracking