SEGRE

MEDI AMBIENT

Obren expedient a la central nuclear d'Ascó per l'abocament d'oli a l'Ebre

Obren expedient a la central nuclear d'Ascó per l'abocament d'oli a l'Ebre

Obren expedient a la central nuclear d'Ascó per l'abocament d'oli a l'EbreEFE/Jaume Sellart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrològica de l’Ebre (CHE) i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han obert un expedient informatiu a la central nuclear d’Ascó per determinar l’impacte de l’abocament d’oli procedent de la central aparegut al riu Ebre.

Dilluns passat, una extensa taca d’un producte oleaginós baixava pel riu Ebre des de la Central Nuclear d’Ascó i ahir dijous la central va admetre en un comunicat que l’abocament procedia de les seues instal·lacions, pel que sembla de la tapa d’un intercanviador de calor del sistema secundari de la unitat II de la central.

Tècnics de la nuclear, Agents Rurals i un inspector de l’Agència Catalana de l’Aigua, en comunicació amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, investigaven des de dilluns l’origen de l’abocament.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha explicat aquest divendres que l’agència ha proposat un expedient sancionador perquè la CHE, que és l’organisme competent, estudiï l’impacte de l’abocament i determini la possible sanció a la central nuclear. Segons Reyes, l’abocament "no ha suposat cap problema per a les captacions, perquè no ha afectat la qualitat del proveïment".

A més, ha assegurat que es va tardar a descobrir l’origen deL vessament perquè aquest es va produir "en una màquina que estava en desús" i que "si s’hagués produït en un aparell que estigués en funcionament, tots els sistemes automàtics ho haurien detectat", ha subratllat.

tracking