SEGRE

Ucraïna adverteix que la Tercera Guerra Mundial podria esclatar si Rússia guanya en la seua ofensiva

Podoliak destaca que "la transformació del sistema polític rus només començarà si Rússia perd"

El president d'Ucraïna, Volodymyr Zelensky.

El president d'Ucraïna, Volodymyr Zelensky.Ukrainian Presidency / dpa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mijailo Podoliak, assessor de la Presidència d’Ucraïna, ha advertit aquest divendres que la Tercera Guerra Mundial podria esclatar en cas que Rússia aconsegueixi la victòria en la guerra i ha demanat els països europeus que entreguin més armament a Kíev per fer front a la invasió. "És molt simple. Si Rússia no perd, el revengisme i el xovinisme rus augmentaran. Seran més i més greus. La Tercera Guerra Mundial, que tant es tem, tindrà lloc", ha afirmat, segons ha informat l’agència de notícies ucraïnesa.

"Rússia ens odiarà més. Els hem humiliats. Hem demostrat que no són el segon Exèrcit més gran del món, que això és una espècie de sostre. Es venjaran", ha indicat Podoliak, qui ha lamentat que, si s’haguessin entregat abans armes a Ucraïna, "no hauria tingut lloc (la matança de) Bucha".

Així mateix, ha recalcat que Rússia considera que té prou recursos per escometre la seua ofensiva a l’est del país i ha denunciat que "volen almenys quedar-se amb part del territori (d’Ucraïna)". "Per això hi ha combats molt intensos", ha ressenyat.

Podoliak ha explicat a més que la guerra acabarà "segons els termes d’Ucraïna", si bé ha reconegut que ara mateix és "impossible" dir si es podrà assolir un acord legalment vinculant sobre les "garanties després de la guerra". "És clau per a Europa. La transformació de Rússia començarà a nivell intern, no es tracta ja d’Ucraïna. És una qüestió sobre seguretat europea i global. La transformació del sistema polític rus només començarà si Rússia perd", ha conclòs.

tracking