SEGRE

EUROPA DE L?EST CONFLICTE BÈL·LIC

Zelenski rebutja les propostes d'Occident de cedir terreny a Rússia

Moscou demana a Kíiv que “reconegui la situació” i “accepti” les seues demandes || Els bombardejos indiscriminats sobre Khàrkiv deixen almenys set morts

Una dona es manté al costat del cos del seu espòs, mort en un bombardeig, al metro de Khàrkiv.

Una dona es manté al costat del cos del seu espòs, mort en un bombardeig, al metro de Khàrkiv.EFE/ESTEBAN BIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va rebutjar de forma contundent la idea llançada per alguns dirigents polítics occidentals ahir, entre ells l’exsecretari d’Estat dels EUA Henry Kissinger, de cedir territoris a Rússia per aconseguir la pau. En la seua habitual declaració gravada dimecres a la nit, que van recollir ahir les agències ucraïneses, Zelenski va criticar durament els plantejaments que fan “algunes autoritats” en el sentit que “mai no importa el que faci l’Estat rus. Sempre hi ha algú que diu: tinguem en compte els seus interessos”, la qual cosa implica cedir en alguna cosa.

Així mateix, l’assessor de la Presidència Ucraïnesa, Mikhailo Podoliak, va assegurar que les Forces Armades del país aconseguiran recuperar els territoris del sud ocupats actualment per Rússia una vegada que acumulin les forces armamentístiques necessàries.Per la seua part, el Kremlin va reclamar ahir al Govern d’Ucraïna que “reconegui la situació” existent sobre el terreny i accepti les seues demandes de cara a assolir un acord per posar fi al conflicte desencadenat per l’ordre d’invasió donada el 24 de febrer pel president rus, Vladímir Putin.I és que al terreny militar sembla que les forces russes avancen a marxes forçades a Lugansk, a l’est d’Ucraïna, on ja controlen el 95% del territori i es troben a les portes de Severodonetsk, centre administratiu de la regió que pretenen separar de la resta del país. “Rússia ha ocupat el 95% del territori de la regió de Lugansk”, va declarar Serhii Gaidi, cap de l’Administració militar d’aquesta regió del Donbass, cosa que va ser confirmada també per les milícies prorusses. A l’últim bastió ucraïnès a Lugansk, Severodonetsk, queden ja només 15.000 dels seus més de 100.000 habitants.Malgrat que Moscou ha centrat els seus atacs a la presa del Donbass, continua bombardejant altres zones ucraïneses.

Ahir, l’impacte en el centre de Khàrkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna, de diversos míssils russos va provocar almenys set morts i deu ferits. Així mateix, les localitats de Batxivsk i Krasnopillia, a la regió de Sumi, i la de Zaritxe, a Txerníhiv, van ser bombardejades.

tracking