SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

La Moncloa excusa la major inversió a Madrid pel rescat de peatges

Davant les crítiques d'independentistes pel greuge a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va justificar el greuge d’execució d’inversions en infraestructures el 2021 –del 180% a Madrid i del 35% a Catalunya– “pel rescat de les autopistes radials a la capital espanyola que altres governs van deixar en herència”, en al·lusió al Partit Popular. Així mateix, va insistir en el fet que el buit d’execucions a Catalunya va ser fruit del coll d’ampolla que es va produir durant la pandèmia de la Covid-19. Així va respondre durant la sessió de control al Govern espanyol al Congrés dels Diputats a la portaveu de la CUP, Mireia Vehí, que li va retreure que “continuï alimentant un model d’Estat en què Madrid és en el centre i és un aspirador de recursos persistent”.

Aquesta polèmica també es va traslladar al Parlament. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va respondre al líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, que la mitjana d’execució en infraestructures del Govern català és del 80 per cent, quan aquest li va reclamar autoexigència respecte al dèficit d’inversions a Catalunya

Puigneró acusa Sánchez de no posar com a prioritat l’acabament del corredor mediterrani

En un altre ordre de coses, la Generalitat de Catalunya, agents econòmics i altres institucions van criticar el “retard” en l’execució del corredor mediterrani i van coincidir a destacar que temen no poder assolir els objectius que la Unió Europea fixa en matèria de tràfic de mercaderies per ferrocarril, que es van reunir en el marc de la Taula Estratègica del corredor mediterrani.El vicepresident del Govern català i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va carregar contra el Govern central, a qui va culpar del retard en l’execució del projecte a Catalunya, i va assegurar que, des de la Generalitat, el defensaran amb contundència davant de l’evidència que “no ha estat una prioritat per a l’Estat”. També va lamentar que els ports més importants d’Espanya –Barcelona, València i Tarragona– no estan connectats amb Alta Velocitat.

tracking