SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Col·lisió d'un tren i una locomotora a Vila-seca

Catorze passatgers van resultar ferits per contusions || Segons Adif, el xoc va ser per una fallada als frens de la locomotora

Vista del tren regional implicat ahir en la col·lisió a Vila-seca.

Vista del tren regional implicat ahir en la col·lisió a Vila-seca.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tren regional de la línia R16 de Rodalies de Catalunya que anava de Barcelona a Tortosa i una locomotora de l’empresa Captrain van col·lidir ahir a la nit, cap a les 21.50 hores, a Vila-seca (Tarragonès). Segons va informar Renfe, al tren viatjaven 45 passatgers i el xoc va deixar 14 contusionats de diversa consideració. L’operador ferroviari va activar els protocols de seguretat en coordinació amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

Adif, que ha obert una investigació, va explicar que el xoc es va produir per una fallada en la frenada de la locomotora de mercaderies, causada per una avaria als frens, i que la circulació per Vila-seca es va suspendre en els dos sentits. Precisament, Protecció Civil va posar en alerta el pla d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) arran de l’accident. Els Bombers van activar 12 dotacions, entre les quals el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), i va evacuar els passatgers i va revisar els vagons.

Al tancament d’aquesta edició, tots els passatgers ja havien estat evacuats del tren i el SEM estava valorant l’estat dels ferits. El 16 de maig passat, el maquinista d’un tren de Ferrocarrils de la Generalitat va morir al xocar amb un comboi de mercaderies que va descarrilar a l’estació de Sant Boi de Llobregat. Nou dels 80 passatgers van resultar ferits.

tracking