SEGRE

CONSUM

La primera dama sud-coreana insta a acabar amb el consum de carn de gos

Una enquesta de l’any passat mostra que només entorn d’un terç de la població està a favor que se'n prohibeixi el consum.

La primera dama sud-coreana insta a acabar amb el consum de carn de gos

La primera dama sud-coreana insta a acabar amb el consum de carn de gosEFE/YONHAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera dama sud-coreana, Kim Keon-hee, ha instat a abandonar el consum de carn canina al seu país en una entrevista publicada avui. Kim, que viu amb quatre gossos i tres gats, va argumentar en una entrevista amb el rotatiu Seoul Sinmun que Corea del Sud i la Xina són les úniques grans economies del món que encara consumeixen aquest tipus de carn.

"No consumir carn de gos és, al cap i a la fi, una expressió de respecte per al millor amic de l’home i també demostra respecte per la vida", va explicar Kim en la que ha estat la seua primera entrevista des que el seu marit, el president conservador Yoon Suk-yeol, va arribar al poder el passat 10 de maig.

La primera dama va expressar el seu desig que l’actual govern aconsegueixi aprovar lleis que acabin amb aquesta pràctica i també normatives que castiguin més severament el maltractament animal, afirmant que Corea del Sud té la "llei de protecció animal més laxa" entre els països desenvolupats.

El consum de carn de gos a Corea del Sud ha caigut enormement en les últimes dècades a mesura que han anat en augment el nombre de famílies que tenen mascotes.

Sondejos d’anys recents mostren que més d’un 80 % dels sud-coreans mai no ha provat la carn de gos i no té intenció de fer-ho, mentre la majoria dels grans mercats d’aquest tipus de carn han tancat ja i el govern i diverses associacions han aconseguit clausurar moltes granges i escorxadors. L’anterior govern liberal va establir l’any passat un comitè mixt per provar de crear un "consens social" sobre la necessitat o no de prohibir el consum de carn de gos.

Encara que la majoria de sud-coreans no ha menjat mai aquesta carn una enquesta de l’any passat mostra que només entorn d’un terç de la població està a favor que es prohibeixi el seu consum.

tracking